Inferno

Παραγωγή: ΗΠΑ/Ουγγαρία/Τουρκία/Ιαπωνία - 2016 

Διάρκεια: 121 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 

Είδος: Περιπέτεια Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Ron Howard

Πρωταγωνιστούν: Tom Hanks, Felicity Jones, Irrfan Khan, Omar Sy, Sidse Babett Knudsen, Ben Foster, Ana Ularu, Ida Darvish.

Υπόθεση: Φλωρεντία: ο αξιότιμος και διάσημος ανά την υφήλιο καθηγητής Robert Langdon ξυπνάει στο νοσοκομείο τραυματισμένος και πάσχοντας από μερική αμνησία. Η Sienna Brooks (Felicity Jones), μια γιατρός που του παρέχει τις πρώτες βοήθειες, προσπαθεί να τον βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη του. Τα γεγονότα όμως τρέχουν και οι δυο τους αναγκάζονται να ξεφύγουν κρυφά από το νοσοκομείο και να ξεκινήσουν έναν αγώνα δρόμου διασχίζοντας την Ευρώπη, καθώς μυστικές υπηρεσίες και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βρίσκονται στο κατόπι τους. Ένα κυνήγι ενάντια στο χρόνο που τρέχει αντίστροφα και απειλεί να φέρει στο φως μια θανάσιμη συνομωσία που θα μετατρέψει τον πλανήτη σε κόλαση του Δάντη. 

Το νέο best seller πόνημα του Dan Brown, με ήρωα τον καθηγητή Langdon που αποκρυπτογράφησε τον Κώδικα Ντα Βίντσι και ξέφυγε από τα χέρια των Illuminati στις προηγούμενες άκρως επιτυχημένες εμπορικά ταινίες του Ron Howard, είναι εδώ μετά από αρκετά χρόνια αναμονής. Μιας αναμονής που μάλλον δεν άξιζε τον κόπο. Όλα τα στοιχεία της συνταγής Brown έχουν μπει στη χύτρα αλλά η συνταγή δεν έχει πετύχει καθόλου αυτή τη φορά. Θες που έχουν μεσολαβήσει τόσες και τόσες συνομωσιολογικές περιπέτειες, θες που το στόρι μπάζει από παντού, θες που τα εξαιρετικά σοβαρά θέματα που κρύβονται πίσω από τη λουστραρισμένη επιφάνεια του θρίλερ απαιτούσαν μια πιο ολοκληρωμένη επεξεργασία και όχι τη λεγόμενη «αμερικανιά» της πλαστής αγωνίας μέχρι το αναμενόμενο happy end και των ανατροπών στην πλοκή που μπορεί να διακρίνει και τυφλός από απόσταση. 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ (για άλλες πολύ καλύτερες καλλιτεχνικές του επιδόσεις) Ron Howard επιστρέφει στον κόσμο που του δίνει το απαραίτητο ρευστό για να μπορεί να κάνει εξαιρετικές ταινίες όπως το Rush. Ο αγαπημένος μας Tom Hanks έχει βάλει τον αυτόματο και διεκπεραιώνει το ρόλο με γκριμάτσες πόνου και έκπληξης και το σενάριο χάσκει από παντού, αφήνοντας μια αίσθηση ξαναζεσταμένου φαγητού. Μένει ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της περιπέτειας, τα γυρίσματα σε εντυπωσιακούς εξωτερικούς χώρους και μια αίσθηση ότι κάτι ήθελε να πει το ποιητή αλλά το σκεπάσανε οι πολλές εκρήξεις. 

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 13.10.16