Friends with Benefits – Όχι Μόνο Φίλοι

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2011

Είδος: Ερωτική Κομεντί

Σκηνοθεσία: Will Gluck

Πρωταγωνιστούν: Justin Timberlake, Mila Kunis, Patricia Clarkson, Woody Harrelson, Richard Jenkins, Jenna Elfman, Bryan Greenberg, Nolan Gould, Emma Stone.

Υπόθεση: Ο Ντύλαν από το Λος Αντζελες είναι ανερχόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής. Η Τζεημι από τη Νέα Υόρκη είναι ατζέντης που κλείνει συμβόλαια εργασίας για στελέχη επιχειρήσεων. Όταν η Τζέημι καταφέρνει να κλείσει συμβόλαιο στο Ντύλαν για δουλειά στο αντρικό περιοδικό GQ τον αναγκάζει να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη. Η δουλειά είναι καλή αλλά η πόλη του φαίνεται  άγνωστη και μοναχική. Μόνη του παρέα γίνεται η Τζέημι με την οποία σιγά-σιγά αποκτά όλο και πιο φιλική σχέση. Αποφασίζοντας να δοκιμάσουν να σπάσουν τα κλισέ των χολυγουντιανών ταινιών με τα οποία διασκεδάζουν,  συνάπτουν σεξουαλικές σχέσεις χωρίς όμως συναισθηματικούς δεσμούς : απλά φίλοι με έξτρα παροχές. Στην αρχή όλα κυλάνε ομαλά σαν να είναι στο γυμναστήριο και να κάνουν ασκήσεις επί κρεββατιού… Τα συναισθήματα όμως καραδοκούν και τα κλισέ ζητούν δικαίωση. Η ερωτική συμφωνία των φαινομενικά κυνικών ηρώων μας ανατρέπεται με θόρυβο…

Η ρομαντική κομεντί του κλασικού Χόλυγουντ ανακαινίζεται ριζικά με μπόλικες δόσεις σεξ και φοβερές ατάκες. Η χημεία των πρωταγωνιστών είναι πολύ καλή και οι δεύτεροι ρόλοι είναι επίσης πολύ ενδιαφέροντες. Μεγάλη επιτυχία ήδη στο διεθνές box office.

Διάρκεια:  109 λεπτά.