Cine News

Ο Sean Penn θα υποδυθεί τον ρόλο ενός μεγάλου αρχιμαφιόζου στο Los Angeles του 1949 όπου όλοι οι πολιτικοί και όλες οι αρχές τον φοβούνται και βρίσκονται κάτω από την επιρροή του στην ταινία The Gangster Squad. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με μια ομάδα αδιάφθορων αστυνομικών που θα προσπαθήσουν να τον σταματήσουν με επικεφαλής τους Josh Brolin και Ryan Gosling. Το κάστ συμπληρώνεται από τους Emma Stone, Nick Nolte, Robert Patrick, Michael Pena, Gioavanni Ribisi και Anthony Mackie. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ruben Fleischer που μας έχει δώσει το Zombieland και το επερχόμενο "30 minutes or less". Η ταινία προβλέπεται να φτάσει στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2012

Ο Robert Duvall μετά από τις «Μέρες Κεραυνού» θα συνεργαστεί ξανά με τον Tom Cruise στην νέα ταινία "One shot"  μια αστυνομική περιπέτεια όπου ο τελευταίος υποδύεται έναν ερευνητή της υπόθεσης ενός ελεύθερου σκοπευτή που ευθύνεται για τον φόνο 5 ανθρώπων. O Robert Duvall θα έχει ένα σύντομο ρόλο-κλειδί στην υπόθεση. Το σενάριο είναι του Christopher McQuarrie (Συνήθεις Υπόπτοι, Ο τουρίστας, Βαλκυρία) που έχει αναλάβει και την σκηνοθεσία.

Η Universal δημοσίευσε την αφίσα από την αναμενόμενη ταινία κινουμένων σχεδίων "The Lorax" βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Dr Seuss (How the Grinch Stole Christmas - Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων). Από τους δημιουργούς του Despicable Me- Εγώ ο απαισιότατος και με τους Zack Efron Danny De Vito και Ed Helms να δανείζουν τις φωνές τους, η Universal προσπαθεί εδώ να εδραιωθεί και στην κατηγορία του animation με την δεύτερη ταινία της.  Ένα αγόρι ψάχνει  τον τρόπο με τον οποίο θα κερδίσει το ενδιαφέρον του κοριτσιού των ονείρων του. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να ανακαλύψει την ιστορία του Lorax ενός γκρινιάρικου πλάσματος που μάχεται για να προστατέψει τον δικό του κόσμο. Την ταινία θα την δούμε το ερχόμενο Πάσχα.

O Robert Zemeckis (Φόρεστ Γκάμπ, Ο Ναυαγός) μετά από μια δεκαετία στον χώρο των κινουμένων σχεδίων (Polar Express, Beowulf, A Christmas Carol), επιστρέφει στις ταινίες με ηθοποιούς με το Flight. Ένα δράμα με τους Denzel Washington, John Goodman, Kelly Reilly, Don Cheadle, Bruce Greenwood και Brian Geraghty. Ο Γουίπ (Denzel Washington) πιλότος εμπορικών αεροπλάνων αντιμετωπίζει ένα σοβαρό τεχνικό πρόβλημα αλλά τελικά καταφέρνει να σώσει με ηρωικό τρόπο τις ζωές 98 επιβατών από τους 106 που επέβαιναν σε αυτό. Και ενώ ο κόσμος θέλει να τον ανακηρύξει ήρωα, υπάρχουν υπόνοιες για την περίεργη συμπεριφορά του μια νύχτα πριν την μοιραία πτήση.

Τα αδέλφια Andy & Lana Wachowski (Matrix) αναλαμβάνουν από κοινού την σκηνοθεσία με τον Tom Tykwer (Το άρωμα: Η ιστορία ενός δολοφόνου, Τρέξε Λόλα Τρέξε, Παράδεισος) στo φιλόδοξo έπος επιστημονικής φαντασίας ονόματι Cloud Atlas. Βασισμένο στη νουβέλα του David Mitchell, το οποίο αποτελείται από έξι ιστορίες που εκτυλίσσονται σε διαφορετικό χρόνο και τόπο αλλά με κάποιο περίπλοκο τρόπο συνδέονται μεταξύ τους Το καστ περιλαμβάνει τους Tom Hanks, Hugh Grant, Halle Berry, Hugo Weaving, Ben Whisaw, Susan Saranton και Jim Broadbent.

Η Warner έχει στα σκαριά την επική μεταφορά της ζωής του Μωυσή. Λέγεται μάλιστα πως στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα καθίσει ο Steven Spielberg. Η ταινία έχει προσωρινό τίτλο Gods and Kings. Να σημειωθεί ότι το Hollywood τελευταία φορά που ασχολήθηκε με την ζωή του Μωυσή ήταν το 1956 με την κλασσική πλέον ταινία του Cecil B. DeMille «Δέκα εντολές».

Ενας σκηνοθέτης για μια θέση στην ζώνη του λυκόφωτος. Η Warner Bros. που επιθυμεί να ανανεώσει το ενδιαφέρον του κοινού για την γνωστή ταινία και τηλεοπτική σειρά σχεδιάζει ένα νέο κεφάλαιο στη φιλμογραφία της. Ενώ η ταινία του 1983 είχε 4 μέρη, σκηνοθετημένα το καθένα από διαφορετικό σκηνοθέτη (Steven Spielberg, John Landis, Joe Dante and George Miller), αυτή τη φορά η ιστορία θα είναι μια και θα σκηνοθετηθεί από έναν σκηνοθέτη. Προς το παρόν ο Christopher Nolan (Inception, Dark Knight) φαίνεται να προηγείται στην κούρσα των Michael Bay (Transformers) Alfonso Cuaron (Children of Men) και Rupert Wyatt (Rise of the planet of the apes). Απομένει μόνο να δούμε σε ποιόν θα πέσει ο κλήρος. Συμπαραγωγός της ταινίας θα είναι ο Leonardo Di Caprio μέσω της δικής του εταιρείας παραγωγής Appian Way.

Τέλος, το αμερικάνικο remake του Old Boy θα σκηνοθετήσει ο Spike Lee με πρωταγωνιστές τους Josh Brolin και Rooney Mara (The girl with the dragon tattoo του Fincher).