Complete Unknown - Άγνωστοι

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2016 

Διάρκεια: 91 λεπτά 

Βαθμολογία: * *   

Είδος: Ψυχολογικό Δράμα

Σκηνοθεσία: Joshua Marston

Πρωταγωνιστούν: Rachel Weisz, Michael Shannon, Michael Chernus, Azita Ghanizada, Omar Metwally, Condola Rashad, Erin Darke, Hansel Tan, FaTye, Zach Appelman, Frank De Julio, Chris Lowell, Tessa Albertson, Kelly AuCoin, Blake DeLong, Charlie Hudson III και οι  Kathy Bates και  Danny Glover.

Υπόθεση: Νέα Υόρκη: O Τομ και η σύζυγος του Ραμίνα διοργανώνουν ένα πάρτι για να γιορτάσουν τα γενέθλια του. Ο Τομ είναι κυβερνητικός υπάλληλος επιφορτισμένος με επίβλεψη γεωργικών προγραμμάτων και στο πάρτι έχει καλέσει αρκετούς συναδέλφους. Ένας από αυτούς ο Κλάιντ έρχεται συνοδευόμενος από τη μυστηριώδη Άλις που κατακτά τους πάντες με την εξωστρεφή προσωπικότητά της και τις θεωρίες της για την αναπαραγωγή βατράχων, τομέα που όπως λέει είναι το πεδίο της επιστημονικής της έρευνας. Ο Τομ όμως είναι πεπεισμένος ότι γνωρίζει από το παρελθόν αυτή την γυναίκα με διαφορετικό όμως  όνομα και ρεζουμέ. Από την άλλη η Άλις μοιάζει σαν να μην τον έχει ξαναδεί ποτέ. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Ποια είμαι εγώ και που πηγαίνω; Το βασικό μότο της νέας ταινίας του δημιουργού του Maria Full of Grace είναι η αναζήτηση της πραγματικής ταυτότητας του ατόμου. Τι είναι ένα όνομα, μια ιδιότητα, ένα επάγγελμα. Τι χρειάζεται για να τα αλλάξεις όλα, να επανεφεύρεις τον εαυτό σου; Τι ευθύνη έχεις (αν έχεις) προς τον κοινωνικό περίγυρο; Είσαι απατεώνας απέναντι στους άλλους όταν θέλεις να είσαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου; Πολλά τα υπαρξιακά ερωτήματα που θέτει αυτή η φιλόδοξη ταινία, ακολουθώντας αρχικά τη μορφή ενός μοντέρνου νουάρ με την εμφάνιση μιας διανοούμενης φαμ φατάλ που απειλεί να «κλείσει σπίτια». Η γοητεία και το ερμηνευτικό εκτόπισμα της Ρέιτσελ Γουάιζ εξυπηρετούν τέλεια αυτό το αρχικό εύρημα. Δυστυχώς ο Μάρστον το εγκαταλείπει οδηγώντας την ίντριγκα με πολύ χλιαρό τρόπο σε νυχτερινά μονοπάτια συναισθηματικών αναμετρήσεων και προβλέψιμων αποκαλύψεων. Ο εξαιρετικός κατά τα λοιπά Μάικλ Σάνον κάνει ό,τι μπορεί αλλά φοβάμαι ότι δεν ήταν ο κατάλληλος ηθοποιός για το ρόλο. Το περσικό υπόβαθρο της οικογένειας της γυναίκας του ποτέ δεν αξιοποιείται σαν σεναριακό εύρημα, το ζεύγος Μπέιτς Γκλόβερ έχει πολύ μικρή παρουσία για να αφήσει κάποιο αποτύπωμα στην ιστορία και…η ζωή κυλάει και συνεχίζεται και τα ερωτήματα δεν βρίσκουν παραλήπτη. Από το χαρτί στην οθόνη επιτεύχθηκε ένα αισθητικά ευπρόσωπο αποτέλεσμα αλλά μέχρι εκεί. 

Διανομή: Σπέντζος Φιλμ

Στις αίθουσες από 27.10.16