Delete στον Πολυχώρο Underground

Στο Underground της Κοραή το αφιέρωμα στο ελληνικό έργο, κλασσικό και σύγχρονο,  συνεχίζεται με το Delete από αύριο 31 Οκτωβρίου 2016.

To «DELETE» αποτελεί σύνθεση δύο μονόπρακτων με κοινό θέμα το bulling, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Κοραή Δαμάτη. 

Πρώτο το «Σοβαρό ατύχημα επιβάτη» της Βάνας Πεφάνη, βραβευμένο στο Α’ Εργαστήρι θεατρικής γραφής του Εθνικού Θεάτρου, που παρουσιάστηκε πέρσι στο Εθνικό σε μορφή αναλογίου και μετά τα «Θεριά» του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη.

Στο βραβευμένο έργο της Βάνας Πεφάνη, «Σοβαρό ατύχημα επιβάτη», ότι έγινε διαγράφεται ίσως, με τη λέξη συγνώμη. Στα «Θεριά» του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη η διαγραφή παραμένει λεκές ανεξίτηλος, μια βρωμιά που απλώνει συνεχώς και καλύπτει τα πάντα. 

Διαγραφή. Σωτηρία και θάνατος. Απόφαση και παραίτηση. Επιλογή και εξαναγκασμός. Σ’ αυτή τη δύσκολη ισορροπία κινούνται τα παραπάνω έργα.  «Επειδή το αδοκίμαστο και τ'απ'αλλού φερμένο δεν τ' αντέχουν οι άνθρωποι» γράφει ο Οδυσσέας Ελύτης στο Μονόγραμμα. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία - φωτισμοί:  Κοραής Δαμάτης

Σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Τζίνα Μιάρη

ΠΑΙΖΟΥΝ: Βασίλης Αφεντούλης, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Τζίνα Μιάρη, Νικολίνα Μουαίμη, Ντέπυ Πάγκα, Βάνα Πεφάνη, Γιώργος Τσιάλος και Γιάννης Στεφόπουλος. 

Μέρες και ώρες παραστάσεων

Δευτέρα-Τρίτη: 21:00 

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Μειωμένο: 10 ευρώ 

Διάρκεια παράστασης:  110 λεπτά

Να υπενθυμίσουμε ότι από Παρασκευή μέχρι Κυριακή συνεχίζει να παρουσιάζεται, για δεύτερη χρονιά, το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙ ΤΟΥ», με τον Κώστα Αρζόγλου, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. (Περισσότερα εδώ)