Underworld: Blood Wars – Underworld: Η Αιματοχυσία

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2016 

Διάρκεια: 91 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 1/2 

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Anna Foerster

Πρωταγωνιστούν: Kate Beckinsale, Theo James, Lara Pulver, Charles Dance, Tobias Menzies, Daisy Head, Bradley James.

Υπόθεση: Η ιστορία συνεχίζεται από το τέλος του Underworld: H Αναγέννηση. Η Selene (Kate Beckinsale) βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μέτωπα. Το πρώτο είναι οι Lycans που έχουν βρει ένα χαρισματικό ηγέτη στο πρόσωπο του Marius (Tobias Menzies), ενός σκοτεινού τύπου που έχει τον τρόπο να τους φανατίζει καθημερινά. Το δεύτερο είναι μια άλλη φατρία βρικολάκων φανατικών εχθρών της που συνωμοτούν εναντίον της.  Μοναδικοί της σύμμαχοι είναι ο David (Theo James) και ο πατέρας του Thomas (Charles Dance). Η Selene πρέπει να αντιμετωπίσει και τις δύο αυτές προκλήσεις και να βάλει τέλος στην αιώνια διαμάχη μεταξύ Lycans και βρικολάκων, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να κάνει την υπέρτατη θυσία.

Η αγαπημένη (και ολίγον κιτς) saga συνεχίζεται με το 5ο φιλμικό επεισόδιό της να είναι σχεδόν μια γυναικεία υπόθεση. Η αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου Kate Beckingsale ως Selene, αυτή τη φορά καθοδηγείται από μια γυναίκα, τη Γερμανικής καταγωγής πρώην βοηθό του Emmerich, Anna Foerster, που επιστρέφει στην αισθητική της πρώτης ταινίας της σειράς και  δίνει έμφαση τόσο στη βίαιη δράση όσο και στις ενδοβαμπιρικές ίντριγκες. Απέναντι στη Selene στέκεται επίσης μια γυναίκα, έστω και με πολύ κοφτερούς κυνόδοντες, η Semira της Laura Pulver που επιθυμεί σφόδρα να γίνει, ας πούμε, «χαλίφης στη θέση του χαλίφη». Οι εξαιρετικά γοητευτικοί άνδρες του καστ, ιδιαίτερα οι δύο James (απλή συνωνυμία, καμία συγγένεια), απλά ακολουθούν τις διαταγές τους.

Η ταινία είναι δομημένη σε δύο μέρη. Το πρώτο είναι γεμάτο με exposition (πολλά ονόματα, γεγονότα, διηγήσεις και λοιπά) που χρησιμεύει σαν εισαγωγή στο δεύτερο μέρος, την όνομα και πράγμα αιματοχυσία. Αν και έτσι δεν αποφεύγεται η αφηγηματική ανισορροπία και τα προβλήματα ρυθμού, η ταινία είναι απόλυτα συνεπής με τον τίτλο της και θα ικανοποιήσει και με το παραπάνω τους φίλους της σειράς. Το μόνο πλέον που απουσιάζει παντελώς είναι το στοιχείο του τρόμου που υπήρχε στην αρχή αφού η σειρά μοιάζει να εξελίσσεται πλέον σε βαμπιρικό game of thrones. Ελπίζω στο πολύ πιθανό 6ο μέρος που θα ακολουθήσει οι παραγωγοί να μην κάνουν οικονομίες και να προσπαθήσουν να επαναφέρουν την αρχική πρωτοτυπία γιατί η αλήθεια είναι ότι αυτή η saga έχει πολύ ζουμί ακόμα…

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 01.12.16