Το βικτοριανό στιλ είναι στη μόδα!

Όταν η μόδα μας πάει δύο αιώνες πίσω, δεν έχουμε παρά να την ακολουθήσουμε! Οι τονισμένοι ώμοι, τα φορέματα και τα tops με υψηλή λαιμόκοψη και η δαντέλα σε μεγάλες δόσεις, είναι μερικά από τα στοιχεία που απαρτίζουν τη νέα αυτή τάση. Πολλοί οίκοι μόδας, όπως ο Alexander McQueen, ο Jason Wu, o Marc Jacobs και ο Marchesa, πλημμύρισαν τις πασαρέλες με παρουσίες βγαλμένες από μια άλλη εποχή, γεμάτες ρομαντισμό και θηλυκότητα.

Ρούχα, παπούτσια, τσαντάκια, κοσμήματα και αξεσουάρ σε βικτοριανό στιλ δεν πρέπει να λείψουν από τη γκαρνταρόμπα σας, ενώ όσες θέλετε να δώσετε μια νότα ρομαντισμού και goth-chic στις εμφανίσεις σας σίγουρα θα λατρέψετε αυτή την τάση. Η δαντέλα, που για πολλές δεκαετίες τη συναντούσαμε μόνο σε εσώρουχα και νυφικά, την άνοιξη έκανε δυναμικό comeback το οποίο συνεχίζεται και αυτή τη σεζόν παίρνοντας μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα τροπή μέσα από το βικτοριανό στιλ.

Από τα πιο βασικά κομμάτια για να δώσετε αέρα βικτοριανής εποχής στο ντύσιμό σας, είναι ένα πουκάμισο ή μια πουκαμίσα με τονισμένα μανίκια και υψηλή λαιμόκοψη και φιόγκους που αγκαλιάζουν το λαιμό, το οποίο μπορείτε να συνδυάσετε με ένα φαρδύ παντελόνι ή μια μακριά φούστα που πέφτει σε γραμμή καμπάνας. Η μαύρη κυρίως δαντέλα είναι το υλικό – σήμα κατατεθέν αυτής της τάσης, όπως επίσης και το βελούδο σε σκούρες αποχρώσεις. Μεσάτα σακάκια με τονισμένους ώμους και φορέματα ή μπλουζάκια από δαντέλα με γιακά που τυλίγει το λαιμό, είναι κομμάτια που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το βικτοριανό στιλ.

Εκτός όμως από τα ρούχα, το βικτοριανό στιλ έχει κάνει την εμφάνισή του και στα παπούτσια. Τα μποτάκια αυτή τη σεζόν θα φορεθούν πολύ σε διαφορές εκδοχές, μια όμως από τις πιο trendy, είναι η βικτοριανή. Μποτάκια που δένουν με κορδόνια, με μεσαίου μεγέθους τακούνι και βασικό υλικό το δέρμα, τα οποία μπορούμε να βρούμε και επενδυμένα με λεπτομέρειες από δαντέλα, είναι άξιοι εκπρόσωποι του νέου βικτοριανού στιλ Μπορείτε να τα βρείτε και σε άλλες παραλλαγές, λιγότερο κλασικά βικτοριανές, όπως με πιο ψηλό τακούνι, ακόμη και στιλέτο για περισσότερη πρωτοτυπία. 


Όσο για τα κοσμήματα, τα τσόκερ, δηλαδή τα κοντά αυτά περιδέραια που αγκαλιάζουν το λαιμό, όταν είναι φτιαγμένα από δαντέλα ή κορδέλες σε συνδυασμό με ημιπολύτιμους λίθους, μπορούν πολύ εύκολα να δώσουν μια βικτοριανή πινελιά στην εμφάνισή σας και να κάνουν ακόμη και τα πιο ''ανοιχτά'' στο λαιμό top ή φορέματα να δείχνουν άκρως επίκαιρα.

Επίσης, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, καρφίτσες ή κολιέ με κλασικά βικτοριανά μοτίφ εμπνευσμένα από τη φύση, όπως μοτίφ λουλουδιών και φυτών, αλλά και τα κάμεο, δηλαδή οι ανάγλυφες παραστάσεις σκαλισμένες συνήθως πάνω σε πέτρα, είναι κοσμήματα σε στιλ βικτοριανό που αυτή τη σεζόν θα φορεθούν πολύ. 

Για ένα ολοκληρωμένο βικτοριανό στιλ, υπάρχουν πολλά αξεσουάρ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με ένα βικτοριανό outfit, αλλά και μόνα τους εάν θεωρείτε υπερβολικό ένα total victorian λουκ, όπως τα δαντελένια καλσόν, τα χτενάκια ή οι στέκες για τα μαλλιά σε βικτοριανό στιλ και τα δαντελένια κοντά γάντια και κυρίως αυτά που είναι κομμένα στα δάχτυλα.

Από τη Χριστίνα Καλατζή