The LEGO Batman Movie – Η ταινία LEGO Batman

Παραγωγή: Δανία/ΗΠΑ - 2017 

Διάρκεια: 104 λεπτά 

Βαθμολογία: * * * 

Είδος: Animation

Σκηνοθεσία: Chris McKay

Στην αγγλόφωνη βερσιόν ακούγονται οι: Will Arnett, Michael Cera, Rosario Dawson, Ralph Fiennes, Siri, Zach Galifianakis, Jenny Slate, Jason Mantzoukas , Conan O'Brien κ.α.

Στην μεταγλωττισμένη version πρωταγωνιστεί ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ως φωνή του LEGO Batman/Μπρους Γουέιν. Ο Φάνης Μουρατίδης είναι ο Τζόκερ, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος γίνεται ορφανός Ντικ Γκρέισον/Ρόμπιν, η Ιωάννα Πηλιχού γίνεται φωνή της Μπάρμπαρα Γκόρντον/Μπάτγκερλ και ο Χρήστος Σιμαρδάνης είναι ο μπάτλερ Άλφρεντ.

Υπόθεση: Σε ένα πολύχρωμο Γκόθαμ Σίτι φτιαγμένο από Lego επιστρέφει ο Τζόκερ με όλη την παλιοπαρέα του και με άγριες διαθέσεις. Σκοπός του να εξουδετερώσει μια για πάντα τον θανάσιμο αντίπαλό του Μπάτμαν ο οποίος όμως, εκτός από την απειλή του Τζόκερ, έχει επίσης να αντιμετωπίσει ένα ορφανό αγόρι που του φορτώνεται κατά λάθος αλλά και να συνεργαστεί με τη νέα αστυνομική διευθύντρια της πόλης.  Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες για το μασκοφόρο εκδικητή που θα πρέπει να ξεχάσει για λίγο τη βιτριολική του αντιπάθεια για τον Superman αλλά και την αρνητική του στάση απέναντι σε κάθε μορφή συνεργασίας, κάτι που αποφεύγει μια και του θυμίζει την οικογένεια που έχει στερηθεί.  Θα καταφέρει λοιπόν ο άνθρωπος νυχτερίδα να αφήσει πίσω το μοτίβο του μοναχικού εκδικητή, να μάθει να συνεργάζεται και στην τελική να…καταφέρει να χαλαρώσει;  

Τρία χρόνια μετά το αριστουργηματικά αναρχικό και έντονα πολιτικοποιημένο ντεμπούτο της δανέζικης εταιρείας LEGO στον κόσμο του animation, έρχεται ένα spin off που μας συστήνει από την αρχή το σύμπαν της DC Comics χτισμένο με τουβλάκια και έτοιμο να κατεδαφιστεί από το σαρκαστικό χιούμορ των δημιουργών του που δεν αφήνει comic ήρωα, καλό ή κακό, απείραχτο. Χωρίς να φθάνει στα επίπεδα του Lego Movie, της πολυβραβευμένης ταινίας του 2014 που έφθασε μέχρι τα Oscar, αυτό το Batman από τουβλάκια προσφέρει ένα εκθαμβωτικό animation καλειδοσκόπιο που δεν στερείται καθόλου ψυχολογικού βάθους και παίζει με βέβηλο χιούμορ με το καθιερωμένο image των κλασσικών χαρακτήρων της DC Comics.

Αξιόλογο σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον Κρις Μακέι, που δούλεψε ως διευθυντής animation στο προηγούμενο Lego movie, διαθέτει άψογο ρυθμό, πολλά εσωτερικά comic ανέκδοτα και ευρηματικές σινεφίλ αναφορές (απίστευτα εμπνευσμένη χρήση του τραγουδιού της Aimee Mann από την Magnolia). Η χαρά του παιδιού, μικρού και μεγάλου!

Η ταινία θα προβάλλεται και σε 3D έκδοση. Και δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι όποιος προτιμά τη βερσιόν με υπότιτλους θα πρέπει να σπεύσει γιατί σπάνια θα την προλάβει στις αίθουσες μετά την πρωτη εβδομάδα!

Παρακάτω, εκτός από το trailer, υπάρχει και το making of της ελληνικής μεταγλώττισης, με τους αγαπημένους καλλιτέχνες που αυμμετέχουν, να το διασκεδάζουν αφάνταστα!

Διανομή: Tanweer

Στις αίθουσες από 09.02.17