Οι Θησαυροί του Vault

 

Μια εξαιρετική θεατρική (και όχι μόνο) χρονιά για τον Πολυχώρο Vault συνεχίζεται ακάθεκτη και μετά την εορταστική περίοδο του Πάσχα. 4 δελεαστικές θεατρικές προτάσεις που ήταν αναμενόμενο να πάρουν παράταση καλούν όσους θεατρόφιλους δεν είχαν ακόμη την τύχη να τις δουν, να σπεύσουν.

Πάνω πάνω στη λίστα το πολυσυζητημένο Curing Room, η παράσταση που ξάφνιασε, σοκάρισε, προβλημάτισε και τελικά μάγεψε το θεατρόφιλο κοινό και θα συνεχισθεί μέχρι τις 28 Μαίου.

Ένα έργο σκληρό, σχεδόν splatter, που ο Δημήτρης Καρατζιάς προσάρμοσε ιδανικά στον πάνω χώρο του Vault, φέρνοντας ηθοποιούς και θεατές στα όριά τους καθώς οι μεν εκτός από τα ρούχα τους βγάζουν τα εσώψυχά τους και διαλύονται σαν άνθρωποι πάνω στη σκηνή, μπροστά στα πόδια θεατών που στην πλειοψηφία τους έχουν παραλύσει από το άγριο αλλά δυνατό και βαθυστόχαστο θέαμα. Κάθε φορά που σβήνουν τα φώτα, οι επτά τολμηροί ερμηνευτές ντύνονται το δέρμα τους και βγαίνουν να εκθέσουν τη δύναμη αλλά και το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής, απομακρύνοντας από πάνω τους κάθε ίχνος πολιτισμού όσο η ώρα περνάει, η λύτρωση δεν έρχεται και το σώμα θυμάται επιτακτικά τις κτηνώδεις ανάγκες του. Ένας σκηνοθετικός και ερμηνευτικός άθλος που συμπληρώνεται ιδανικά από τις αριστουργηματικές μουσικές και τους ήχους του Μάνου Αντωνιάδη. Όσες αντιρρήσεις να έχει κανείς για το έργο (και σίγουρα υπήρξε αντίλογος) δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι η παράσταση του Vault το υπηρετεί ιδανικά και καταφέρνει να το κάνει talk of the town για μια ολόκληρη (ίσως και παραπάνω) σεζόν. Μακάρι το πανάξιο καστ να συνεχίσει να ανταπεξέρχεται με δύναμη στο πολύ δύσκολο έργο του, ένα έργο που απαίτησε πολλά από αυτούς ακόμη και πριν πατήσουν πόδι στη σκηνή.

Περισσότερα διαβάστε εδώ

Να σημειώσουμε ότι από 21/4 θα παίζεται Παρασκευή και Σάββατο στις 9.15 μ.μ. και τις Κυριακές στις 7.15 μ.μ.

 

Συνεχίζεται επίσης μέχρι τις 23/5 ένα κλασσικό έργο σε μοντέρνα διασκευή από την οµάδα θεάτρου ManetuwaK

OTHELLO: Ο ΜΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ, η τραγωδία του William Shakespeare, σε µετάφραση Δηµήτρη Δηµητριάδη και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αχτάρ - Παναγιώτη Μπρατάκου.

Μια νεοσύστατη θεατρική οµάδα παρουσιάζει την κλασική τραγωδία του Σαίξπηρ παίζοντας όλους τους ρόλους και δίνοντας µε αυτή την παράσταση το στίγµα της.

 

Η υπόθεση γνωστή: ο Οθέλλος, στρατηγός της Βενετίας, έχει αδυναµία στη γυναίκα του Δυσδαιµόνα, στην οποία εναποθέτει την ύψιστη ιδέα του για τον άνθρωπο και την εµπιστοσύνη του για τη ζωή. Αυτήν την αδυναµία του εκµεταλλεύεται ο αξιωµατικός του Ιάγος και οργισµένος από το γεγονός πως ο Οθέλλος επέλεξε για υπασπιστή του όχι αυτόν, αλλά τον Μιχαήλ Κάσσιο, αποφασίζει να τον καταστρέψει, διαβάλλοντας τη Δυσδαιµόνα και συκοφαντώντας την πως δεν του είναι πιστή. Τότε για τον Οθέλλο αρχίζει το µαρτύριο της ζήλειας (η διάσηµη σαιξπηρική τραγωδία είναι γνωστή ως η «τραγωδία της ζήλιας»). Η λογική αντικαθίσταται από την παραφροσύνη, την οποία γεννά ο προδοµένος έρωτας και η διάψευση του ονείρου. Οι βασανιστικές υποψίες του Οθέλλου αυξάνουν το ερωτικό του πάθος και η αθώα κοπέλα δολοφονείται από τα χέρια του. Όταν η σκευωρία του Ιάγου αποκαλύπτεται, ο Οθέλλος, κεραυνοβοληµένος από τον πόνο και τις τύψεις, αυτοκτονεί.

Παιζουν: Αλέξανδρος Αχτάρ, Νίκος Γκέλια, Βασιλική Δρακοπούλου, Παναγιώτης Μπρατάκος, Άννα Χαραλάµπους.

Κάθε Σάββατο στις 6.15 μ.μ. και Κυριακή στις 9.15 μ.μ. Από 24/4 θα παίζεται Δευτέρα στις 8.15 μ.μ. και Τρίτη στις 9.15 μ.μ.

 

Η μεγάλη επιτυχία έκανε τη ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ να πάρει κι αυτή παράταση μέχρι τις 30/4!  

Οι ήρωες του ΑΡΚΑ (Ζωή Μετά, Ισοβίτης, Χαµηλές Πτήσεις, Καστράτο, Μαλλί µε Μαλλί) ξεπηδούν από τις σελίδες των κόµικς για να ανέβουν στο θεατρικό σανίδι, σε δραµατουργική επεξεργασία – σκηνοθεσία Δηµήτρη Αγορά.

Ο µπαµπάς σπουργίτης προσπαθεί να ξεπεράσει την προδοσία της σπουργιτίνας, να βρει καινούργια σύντροφο και να χαλιναγωγήσει το "τέρας" που έχει για γιο. Ενας ισοβίτης βρίσκει παρηγοριά στο µοναδικό πλάσµα που του προσφέρει τη φιλία του µε το αζηµίωτο, τον βρωµερό ποντικό Μοντεχρήστο, ενώ ο θανατοποινίτης γράφει την αυτοβιογραφία του περιµένοντας χάρη. Η Λουκρητία θέλει απελπισµένα σεξ µα η σκληρή µοίρα είναι το µόνο σκληρό πράγµα που συναντά, καθώς συγκάτοικος της είναι ο ευνούχος Καστράτο. Σ ένα κοµµωτήριο οι γλώσσες κόκκαλα δεν έχουν και κόκκαλα σπάνε µε τις πελάτισσες να είναι έτοιµες να πιαστούν µαλλί µε µαλλί. Στην

κόλαση και στον παράδεισο τα πράγµατα δεν είναι έτσι όπως µας τα είπαν. Ζωή µετά υπάρχει, αλλά κάτι µας θυµίζει από το πριν.

Παίζουν: Δηµήτρης Αγοράς, Έλενα Αρβανίτη, Αλέξης Βιδαλάκης, Δηµήτρης Κανέλλος, Στέφανος Κοσµίδης, Μαρία Μπαλούτσου, Χαρά Τσιτοµενέα.

Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. και τις Κυριακές στις 6.15 μ.μ.

Μετά το Πάσχα θα παιχθεί στις 23, 30/4, στις 7 μ.μ., και στις 21, 22, 28, 29/4, στις 9 μ.μ.

 

Τέλος μέχρι τις 18/5 πήρε παράταση και η μαύρη κωμωδία της ομάδας Lorem Ipsum  ΓΙΟΣΙΡΟΥ ΓΙΑΜΑΓΚΟΥΣΙ σε κείµενο - σκηνοθεσία Γιάννη Κεντρωτά.

“Lorem Ipsum” ονοµάζονται τα ακατάληπτα κείµενα. Έτσι η οµάδα για να τιµήσει το όνοµά της φροντίζει να παίζει πάντα κείµενα δικά της, γραµµένα και δουλεµένα σύµφωνα µε την ιδιαίτερη άποψη που έχουν τα µέλη της για την κωµωδία (Κόµη Sutra-2013, H µπαλάντα ενός ευαίσθητου δήµιου-2011 και 2014, O Τόρνος-2015).

Η αναζήτηση του Γιοσίρου για το παρελθόν του πρέπει να περάσει από ένα ξεχασµένο από τον χρόνο µέρος και κανείς δεν δείχνει πρόθυµος να τον βοηθήσει. Έτσι ενώ το έργο αρχικά προσπαθεί να επικοινωνήσει σηµαντικά ζητήµατα, αποτυγχάνει οικτρά γιατί οι χαρακτήρες του επιλέγουν εγωιστικά να µιλήσουν για τα δικά τους, προσωπικά προβλήµατα.

Παίζουν: Αντώνης Αντωνίου, Ειρήνη Κουτουρούσιου, Φίλιππος Λούβαρης, Αναστασία Μητρούση, Φανή Παλιούρα. 

 

Ολοκληρώνεται εξάλλου την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου το Φωτογραφικό project SEVEN, που περιλάμβανε 7 εκθέσεις φωτογραφίας εµπνευσµένες από τα 7 θανάσιµα αµαρτήµατα. Τελευταία στη σειρά η έκθεση για την Αλαζονεία, που ξεκίνησε από χθες 7 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 του μήνα.

Σπεύσατε λοιπόν!

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889

(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 - 14:00 και 17:00 - 21:00)

Email: [email protected]

FB Page : http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1