4ο Διεθνές Horrorant Film Festival 'FRIGHT NIGHTS'.

Νύχτες Τρόμου σε Ιντεάλ και ‘Οσκαρ από 4 Μαίου!

Το Φεστιβάλ Ταινιών Τρόμου Horrorant, επιστρέφει για 4η χρονιά, ενισχυμένο και πολλά υποσχόμενο, με ταινίες, events και λοιπές εκπλήξεις. Ο θεσμός που από την πρώτη κιόλας χρονιά έγινε το talk of the town των φίλων του σινεμά, θα ταξιδέψει και πάλι σε ολόκληρη τη χώρα, αρχής γενομένης από την Αθήνα.

Το φεστιβάλ, που θα κρατήσει μια εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Αθήνα, από την Πέμπτη 4 μέχρι την Τετάρτη 10 Μαίου στις αίθουσες ΙΝΤΕΑΛ και ΟΣΚΑΡ. Κατόπιν θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις (βλέπετε παρακάτω).

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα αφιερώματα σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετα υποείδη του horror genre, στο sci-fi horror και στον ελληνικό τρόμο. Η μίξη επιστημονικής φαντασίας και τρόμου προσέφερε στο κινηματογράφο μια τεράστια αποθήκη ταινιών για όλα τα γούστα, από υποτιμημένα b-movies μέχρι τεράστια blockbusters.. Το δεύτερο αφιέρωμα μπορεί να μην είχε μία τόσο μεγάλη γκάμα επιλογών, όμως ο Ελληνικός Τρόμος μας έχει δώσει κατά καιρούς, μικρότερα ή μεγαλύτερα, κατεργασμένα ή ακατέργαστα διαμαντάκια, από τα οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει μερικά σπάνια δείγματα. Ταινίες όπως το κλασσικό The Thing του 1982 ή το Κακό με τα ζόμπι να κατακλύζουν τους δρόμους της Αθήνας δεν χάνονται με τίποτα!

Διαγωνιστικό τμήμα

Δεκατρείς ταινίες θα διεκδικήσουν φέτος τα Horrorant Awards, δεκατρείς ταινίες προσεκτικά επιλεγμένες όχι μόνο για να “διαγωνιστούν” μεταξύ τους για τα βραβεία αλλά κυρίως για να καλύψουν τις ευρείες ανάγκες του κάθε horror fan, από τον ψυχολογικό παραφυσικό τρόμο και τα found-footage survival horror, μέχρι τα slasher και τις αιματοβαμμένες κωμωδίες.

Και οι δεκατρείς ταινίες θα προβληθούν σε πρώτη πανελλήνια πρεμιέρα, ενώ μία απ’ αυτές θα κάνει στις ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο!

Ενδεικτικά αναφέρονται ταινίες όπως οι ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ από τη Ρωσία (σε Ευρωπαϊκή πρεμιέρα) του Sergey Ginzburg, μια φανταστική περιπέτεια τρόμου που θα μας πει την ιστορία του Αντρέι, ενός νεαρού άνδρα που βρίσκεται εξόριστος στα Καρπάθια του 18ου αιώνα και έρχεται αντιμέτωπος με υπερφυσικές δυνάμεις που απειλούν εκείνον και την αγαπημένη του.

Στην άλλη άκρη του πλανήτη στο μακρινό Περού, μας ταξιδεύει ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ (Sinister Circle) του Dorian Fernández-Moris, ένα δείγμα υπερφυσικού τρόμου στο οποίο μια δύσπιστη ψυχολόγος και ο μικρός γιος της γίνονται μάρτυρες περίεργων φαινομένων που σχετίζονται με ένα αρχαίο ouija board.

Στις ΗΠΑ, οι ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΕΣ (The Night Watchmen) του Mitchell Altieri μας υπόσχονται χορταστικό splatter και άφθονα γέλια με τις γεμάτες δράση περιπέτειες μιας παρέας νυχτοφυλάκων που έρχονται αντιμέτωποι με ορδές πεινασμένων βρυκολάκων!

Από τη Ρωσία και τον Tikhon Kornev έρχεται ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ (Diggers), ένα κλειστοφοβικό αγωνιώδες θρίλερ που ακολουθεί παρέα φίλων που εξερευνούν τον υπόγειο σιδηρόδρομο της Μόσχας για να βρουν τους αγνοούμενους επιβάτες ενός τραίνου φάντασμα.

Και βέβαια από την Ισπανία, η επίσημη καλεσμένη του φεστιβάλ Paola Bontempi, βρίσκεται παγιδευμένη σε μια πολυτελή λιμουζίνα, θύμα μιας άγνωστης φωνής, στο ΓΥΑΛΙΝΟ ΦΕΡΕΤΡΟ (El Ataúd de Cristal) του Haritz Zubillaga.

Η αποκάλυψη του προγράμματος ολοκληρώνεται εκεί ακριβώς που άρχισε, στη Ρωσία με το ανατριχιαστικό θρίλερ Η ΝΥΦΗ (The Bride) του Svyatoslav Podgayevskiy που θα σας εντυπωσιάσει με τα εξαιρετικά εφέ αλλά και κυρίως θα σας κάνει να πεταχτείτε πολλές φορές από τη καρέκλα σας, με τα τρομακτικά οράματα (;) μιας μέλλουσας νύφης που επισκέπτεται το πατρικό του αρραβωνιαστικού της.

Ταινίες έναρξης και λήξης

Το πολυσυζητημένο THE VOID θα ανοίξει την αυλαία, και το I, OLGA λίγες ημέρες αργότερα θα αποχαιρετήσει τη διοργάνωση.

Μια ωδή στις ταινίες τρόμου της δεκαετίας του ’80, το The Void των Jeremy Gillespie και Steven Kostanski μας βάζει στα άδυτα του Νοσοκομείου, όπου κουκουλοφόρα μέλη μιας μυστηριώδους αίρεσης εγκλωβίζουν μια ομάδα ανθρώπων. Υπό τις οδηγίες του αστυνόμου Carter, θα πρέπει να βρουν ένα δρόμο διαφυγής, όμως οι έρευνές τους στα άδυτα του κτηρίου θα αποκαλύψουν τα νοσηρά μυστικά του.

The Void: Πέμπτη 4 Μαΐου 20:00 (ΣΙΝΕ ΙΝΤΕΑΛ)

Έξι ημέρες αργότερα, κάτι τελείως διαφορετικό, το ανατριχιαστικά επίκαιρο Tσέχικο βιογραφικό δραματικό θρίλερ I, Olga (Já, Olga Hepnarová) των Petr Kazda και Tomás Weinreb.

Με τρία βραβεία από τη Τσέχικη Ακαδημία κινηματογράφου στη βαλίτσα του, το I, Olga θα μας πει την άγνωστη αληθινή ιστορία της Όλγκα Χεπνάροβα, μιας διαταραγμένης νεαρής κοπέλας από τη Πράγα, η οποία μετά από μια σύντομη ζωή βουτηγμένη στα σοβαρά ψυχολογικά της προβλήματα, το 1973 πήρε την εκδίκησή της από τη κοινωνία με έναν άκρως τραγικό τρόπο.

I, Olga:  Τετάρτη 10 Μαΐου  20:30 (ΣΙΝΕ ΙΝΤΕΑΛ)

Το φεστιβάλ έχει να υπερηφανεύεται για ακόμα ένα λόγο, αφού φέτος ανοίγει ακόμα περισσότερο τα φτερά του, πετώντας και μακριά από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, σε Ηράκλειο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Ρόδο.

INFO

Αθήνα  4 - 10 Μαΐου ΙΝΤΕΑΛ, ΟΣΚΑΡ

Θεσσαλονίκη 11 - 17 Μαΐου ΒΑΚΟΥΡΑ 1 & 2

Αλεξανδρούπολη 11 - 17 Μαΐου ΗΛΥΣΙΑ

Λάρισα 11 - 17 Μαΐου VICTORIA CINEMAS

Ρόδος 11 - 17 Μαΐου PALLAS

Ηράκλειο 11 - 17 Μαΐου ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Τιμές εισιτηρίων: Απλό 6€,  Ημερήσιο 10€,  Full Pass 40€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

ΙΝΤΕΑΛ: Πανεπιστημίου 46 (στάση μετρό Πανεπιστήμιο) Τηλ.: 2103826720

ΌΣΚΑΡ Digital: Αχαρνών 330 (ΗΣΑΠ Κάτω Πατήσια) Τηλ.: 2102281563

Το Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’ διοργανώνεται από το κινηματογραφικό δίκτυο FilmBoy (το κινηματογραφικό site Filmboy.gr, το θεματικό site Horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα:

http://www.horrorant.com/

http://www.filmboy.gr/

https://www.facebook.com/pages/Horrorant/263209210390495

https://www.facebook.com/events/1174172889375083/

 

Παρακάτω το trailer του Φεστιβάλ.