The 9th Life of Louis Drax - Η 9η Ζωή του Λουί Ντραξ

Παραγωγή: Βρετανία/Καναδάς/ΗΠΑ – 2016 

Διάρκεια: 108 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 

Είδος: Ψυχολογικό Θρίλερ 

Σκηνοθεσία: Alexandre Aja 

Πρωταγωνιστούν: Jamie Dornan, Sarah Gadon, Aiden Longworth, Aaron Paul, Oliver Platt, Julian Wadham, Jane Mc Gregor, Anjali Jay, Molly Parker, Lina Roessler, Luke Camilleri και η Barbara Hershey. 

Υπόθεση: Έχοντας καταφέρει να επιβιώσει από οκτώ, σχεδόν θανάσιμα, ατυχήματα κατά τη διάρκεια της άτυχης ζωής του, ο Λούι Ντραξ πηδά από έναν απόκρημνο γκρεμό ανήμερα των 9ων γενεθλίων του. Όταν ανασύρεται ημιθανής και μεταφέρεται στο νοσοκομείο, βυθίζεται σε κώμα, καθώς η αστυνομία αναζητά τα αίτια της πτώσης του Λούι αλλά και τον βίαιος πατέρα του που έχει εξαφανιστεί. Στο νοσοκομείο, ο διάσημος νευρολόγος Δρ. Πασκάλ καταφεύγει σε ανορθόδοξες μεθόδους σε μία προσπάθεια να «μπει» στο υποσυνείδητο του μικρού και να αποκαλύψει την αλήθεια για τα γεγονότα. Όσο όμως ερευνά τη μυστηριώδη ικανότητα του Λούι να ξεφεύγει από το θάνατο, ο δόκτωρ αρχίζει να σαγηνεύεται από την Νάταλι Ντραξ,  συντετριμμένη πλην αινιγματική μητέρα του Λούι. Με νέα στοιχεία να κάνουν την εμφάνισή τους, μία σοκαριστική αποκάλυψη αλλάζει τη μοίρα του Λούι Ντραξ και όσων βρίσκονται γύρω του.

Μεταφέροντας στην οθόνη το ομώνυμο best seller της Λιζ Τζένσεν, ο Αλεξάντρ Αζά και ο σεναριογράφος του Μαξ Μινγκέλα, επενδύουν σε μια μπαρτονική ατμόσφαιρα μυστηρίου, εμπλουτισμένη με στοιχεία μεταφυσικού όπως στο πρόσφατα «A Monster Calls», για να αφηγηθούν μια ομολογουμένως πρωτότυπη ιστορία ψυχολογικού τρόμου όπου τίποτα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνεται. Όλα θα ήταν υπέροχα αν όλα τα ετερόκλητα υλικά που απαρτίζουν το φιλμ δένονταν σε ένα ομοιογενές αφηγηματικό σύνολο, δυστυχώς όμως η ευκαιρία για ένα συναρπαστικό θρίλερ χάνεται όσο περνάει η ώρα και η ιστορία γυρίζει γύρω από τον εαυτό της, τρώγοντας χρόνο μέχρι τις (σχεδόν προβλέψιμες από μια στιγμή και πέρα) ανατροπές του φινάλε. Δεν βοηθά καθόλου και η άχρωμη ομορφιά του Τζέιμι Ντόρναν στο ρόλο του Δρ. Πασκάλ, που προσπαθεί μεν αλλά δεν «το έχει». Τυπικό δείγμα ομογενοποιημένης πολυεθνικής συμπαραγωγής που ωστόσο δεν παύει να έχει κάποιο ενδιαφέρον για τους φίλους του είδους.  

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 11.05.17