Cars 3 – Αυτοκίνητα 3

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2017 

Διάρκεια: 109 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 1/2 

Είδος: Animation 

Σκηνοθεσία: Brian Fee 

Με τις φωνές των: Owen Wilson, Cristela Alonzo, Chris Cooper, Nathan Fillion, Larry the Cable Guy, Armie Hammer, Ray Magliozzi, Tony Shalhoub, Bonnie Hunt, Lea DeLaria, Kerry Washington, Bob Costas, Margo Martindale, Darrell Waltrip, Isiah Whitlock Jr., Bob Peterson. 

Στα ελληνικά ακούγονται: Κεραυνός Μακουίν: Σάκης Ρουβάς, Κρουζ Ραμίρεζ: Δανάη Σκιάδη, Μπάρμπας: Παύλος Κοντογιαννίδης, Τζάκσον Στορμ: Μιχάλης Κοιλάκος, Σάλι: Βίκυ Καγιά, Δεσποινίς Φρίτερ: Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Σμόκι: Γιάννης Στεφόπουλος, Στέρλινγκ: Ηλίας Ζερβός, Ντάστι: Άλκης Ζερβός, Λουίτζι: Χρήστος Θάνος, Νάταλι Σέρτεν: Σοφία Τσάκα, Μπομπ Κάτλας: Αλέξανδρος Μολφέσης, Λουίζ Νας: Βίνα Παπαδοπούλου, Ντάρελ Καλοτάξιδος: Ακίνδυνος Γκίκας, Ρίβερ Σκοτ: Τάσος Κωστής, Τσικ Χικς: Γιώργος Πετρόχειλος κ.α. 

Σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια μεταγλώττισης: Μαρία Πλακίδη 

Υπόθεση: Ο Κεραυνός Μακουίν, βρίσκεται ξαφνικά παραγκωνισμένος από μια καινούργια γενιά απίστευτα γρήγορων αγωνιστικών αυτοκινήτων, έτοιμος να βγει με το ζόρι στη «σύνταξη» από τους αγώνες που είναι η ζωή του.  Για να ξαναμπεί στο παιχνίδι θα χρειαστεί την βοήθεια μιας πρόθυμης νεαρής προπονήτριας, της Κρουζ Ραμίρεζ, που έχει ένα εντελώς δικό της «μοντέρνο» πλάνο για τη νίκη, την έμπνευση του Ντοκ Χάντσον, αλλά και μερικές απροσδόκητες και ανορθόδοξες ιδέες που θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τον αλαζονικό νεαρό πρωταθλητή Τζάκσον Στορμ. Μετά από πολλές περιπέτειες το ετερόκλητο team του Κεραυνού θα καταλήξει στη μεγαλύτερη πίστα αγώνων του Piston για την τελική αναμέτρηση που θα πρέπει να αποδείξει αν ο αριθμός 95 αντιπροσωπεύει ακόμη έναν πρωταθλητή.

Η πολυαγαπημένη (από τις παιδικές ηλικίες κυρίως) σειρά της Pixar επιστρέφει στις κινηματογραφικές πίστες για να διεκδικήσει τη θέση της στον ήλιο του animation θεάματος. Οπτικά ανανεωμένη και κινηματογραφικά συναρπαστική σαν ένα Fast & Furious με κινούμενα σχέδια μείον τη βία και την αστυνομική ίντριγκα, η τρίτη ταινία της σειράς χωλαίνει στην κοινοτυπία της πολυφορεμένης ιστορίας του παλιού που είναι αλλιώς και του νέου που δεν είναι και τόσο ωραίος τελικά. Ξεπερνώντας την ο (ενήλικος) θεατής θα απολαύσει μια θεαματική περιπέτεια με χιούμορ, αυθεντικότητα στο αγωνιστικό πεδίο και μικρές λεπτομέρειες-καρυκεύματα της πλοκής ενώ το προεφηβικό κοινό στο οποίο κυρίως απευθύνεται η ταινία σίγουρα θα το καταδιασκεδάσει. Όπως ίσως σκόπευαν εξ αρχής οι δημιουργοί του, αφού πρόκειται για το λιγότερο διανοουμενίστικο και σύνθετο franchise της Pixar, της σπουδαίας αυτής animation εταιρείας. 

Στις ελληνικές φωνές της ταινίας πρωταγωνιστεί και πάλι ο Σάκης Ρουβάς, η πολυαγαπημένη φωνή του Κεραυνού από την πρώτη κιόλας ταινία του 2006. Μαζί του επιστρέφουν οι παλιοί γνώριμοι Παύλος Κοντογιαννίδης στον χαρακτηριστικό ρόλο του Μπάρμπα και η Βίκυ Καγιά ως Σάλυ Καρέρα, ενώ για πρώτη φορά θα ακούσουμε τις φωνές των Μάγκι Χαραλαμπίδου ως Δεσποινίς Φρίτερ, του Μιχάλη Κοιλάκου στον ανταγωνιστικό ρόλο του Τζάκσον Στορμ και της Δανάης Σκιάδη ως Κρουζ Ραμίρεζ, μιας τρομερής προπονήτριας αγώνων. Παρακάτω, εκτός από το trailer, υπάρχει και ένα μικρό trailer αλλά και φωτογραφίες από τη μεταγλώττιση. Σάκηηηηηη!!!!

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 15.06.17