Lasciati Andare – Ο Γιατρός έχει τρεχάματα

Παραγωγή: Ιταλία – 2017 

Διάρκεια: 102 λεπτά 

Βαθμολογία: * * * 

Είδος: Κωμωδία 

Σκηνοθεσία: Francesco Amato 

Πρωταγωνιστούν: Toni Servillo, Verónica Echegui, Valentina Carnelutti, Luca Marinelli, Glen Blackhall, Pietro Sermonti. 

Υπόθεση: O Ελία Βενέτσια είναι ένας εβραϊκής καταγωγής ψυχίατρος της Ρώμης. Ένας επιστήμονας σοβαρός και μετρημένος που βρίσκεται σε διάσταση με την πρώην σύζυγό του Τζιοβάνα, επίσης ψυχολόγο. Οι δύο πρώην σύζυγοι κατοικούν στο ίδιο διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούν και ως ιατρείο και το οποίο έχουν χωρίσει στα δύο, για να αποφύγουν το κόστος της μετακόμισης. Για διαζύγιο επίσης ούτε συζήτηση, αφού οι νομικές διαδικασίες έχουν κόστος και ο Ελία είναι, για να το πούμε κομψά, σφιχτοχέρης.

Όταν όμως ο χαμηλών τόνων, τεμπέλης και γκρινιάρης Ελία αναγκάζεται για λόγους υγείας να ακολουθήσει την εντολή του γιατρού του για άσκηση, ένας νέος κόσμος ανοίγεται για αυτόν. Τότε είναι που μπαίνει στη ζωή του η Κλαούντια (Βερόνικα Ετσέγκι), μια παρορμητική Σπανιόλα  personal trainer με κέφι και γοητεία που θα τον βάλει σε πρόγραμμα αλλά και σε μπελάδες με τα προσωπικά της θέματα. Γιατί η Κλαούντια είναι ένα κορίτσι με παρελθόν που κρύβει πολλά περισσότερα από όσα «φωνάζει» ο εξωστρεφής χαρακτήρας της. Και ο ιδιότροπος γιατρός θα μπει σε τρεχάματα μαζί της… 

Τόνι Σερβίλο: ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς του Ευρωπαϊκού σινεμά, με πλήθος βραβείων και με πολλούς επιτυχημένους δραματικούς ρόλους στον ενεργητικό του, αποφασίζει να κάνει κωμωδία. Απέναντι του έχει την ανερχόμενη Ισπανίδα σταρ Βερόνικα Ετσεγί, μπριόζα και με φοβερή αίσθηση του κωμικού ρυθμού, μια φλογερή και όμορφη Λατίνα που τα Media  πλασάρουν ως νέα Πενέλοπε  Κρουζ. Η χημεία τους είναι απρόσμενα επιτυχημένη και γίνεται βασικός λόγος παρακολούθησης μιας κατά διαστήματα πολύ αστείας και πνευματώδους κωμικής μελέτης χαρακτήρων, με ρίζες στο σινεμά του Γούντι Άλεν αλλά και παλιότερων χολιγουντιανών δημιουργών. Άψογα στημένη σκηνοθετικά από τον Φραντσέσκο Αμάτο, δεν αποφεύγει τα κλισέ του είδους, ωστόσο παρακολουθείται πολύ ευχάριστα και μάλλον κερδίζει τα στοίχημα της χαλαρής, καλοκαιρινής αλλά πάντα ποιοτικής διασκέδασης. Η Ιταλική κωμωδία ίσως τελικά να είναι πιο ταιριαστή με το εγχώριο ταμπεραμπέντο. 

Διανομή: Danaos Films  

Στις αίθουσες από 15.06.17