Rough Night – Πάρτι Γυναικών

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2017 

Διάρκεια: 101 λεπτά 

Βαθμολογία:

Είδος: Κωμωδία 

Σκηνοθεσία: Lucia Aniello 

Πρωταγωνιστούν: Scarlett Johansson, Jillian Bell, Zoë Kravitz, Ilana Glazer, Kate McKinnon, Paul W. Downs, Ryan Cooper, Ty Burrell, Demi Moore, Enrique Murciano, Dean Winters. 

Υπόθεση: H Jess είναι ανερχόμενη πολιτικός, στη μέση μιας προεκλογικής καμπάνιας. Επίσης σε λίγο καιρό παντρεύεται. Οι τρεις κολλητές της από το κολλέγιο αποφασίζουν να της κάνουν ένα bachelorette πάρτι στο Μαϊάμι που θα τους μείνει αξέχαστο. Jess, Frankie, Alice και Blair, αν και έχουν η κάθε μια τα δικά της προβλήματα, ξεκινάνε δυναμικά, προσπαθώντας να αναπληρώσουν τον χρόνο και να θυμηθούν τις ακρότητες του ένδοξου παρελθόντος τους. Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τότε στο κολλέγιο που δεν άφηναν πάρτι για πάρτι και οι ζωές τους σήμερα έχουν πάρει άλλη τροπή. Στην παρέα του Μαϊάμι έρχεται να προστεθεί και η Αυστραλέζα διαδικτυακή φίλη της Jess, η Pippa, με τη χαρακτηριστική Αυστραλέζικη προφορά της, κάτι που δεν είναι το μοναδικό ιδιόρρυθμο στοιχείο πάνω της.

Η κατάσταση όμως γρήγορα και απότομα θα βγει εκτός ελέγχου, όταν ένας stripper που έχουν καλέσει για show στην πολυτελή βίλα όπου έχουν καταλύσει, πέφτει νεκρός στο σαλόνι. Εκεί που νομίζουν ότι είναι χαμένες, θα συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν πολλές πλευρές σε κάθε ιστορία, πόσο μάλλον όταν δεν γνωρίζεις καλά όλες τις κωμικοτραγικές παραμέτρους.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη κάνει η τηλεοπτική δημιουργός του Broad City Λουσία Ανιέλο και το τελικό αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο χαώδες από την ιστορία που διηγείται. Η θηλυκή βερσιόν του Hangover, όπως πολλοί ονόμασαν αυτή τη σχεδόν αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση, θα ήθελε πολύ να μοιάζει στο hit της παρέας του Γαλυφιανάκη. Ωστόσο τα προβλήματα είναι δομικά και ανυπέρβλητα. Οι τηλεοπτικής λογικής κωμικές καταστάσεις του σεναρίου δεν αξιοποιούνται καθόλου σκηνοθετικά αφού η Ανιέλο δεν έχει καμία κινηματογραφική αίσθηση ρυθμού. Το αδέξιο αποτέλεσμα επιβαρύνεται περαιτέρω από μια πρωτοφανή για γυναικεία κωμωδία επίδειξη αμοραλισμού και σκληρότητας που προσπαθούν απεγνωσμένα να καλυφθούν ως ίχνη σαρκαστικής διάθεσης. Όλα επαφίενται στο κωμικό timing της Τζίλιαν Μπελ και κυρίως της Κέιτ Μακίνον που καταφέρνει συχνά να ξελασπώσει την πάντα πανέμορφη Σκάρλετ που στο ρόλο της Τζες επιδεικνύει παντελή άγνοια κωμωδίας και ερμηνευτική ανεπάρκεια ελλείψει στιβαρής σκηνοθετικής παρουσίας.

Δεν ξέρω αν το νεανικό γυναικείο κοινό θα απολαύσει αυτή την «μοντέρνα» χοντρή κωμωδία, όμως το σινεμά είναι κάτι παραπάνω από έξυπνα oneliners. 

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 29.06.17