Che bella giornata - Τι όμορφη μέρα Θεέ μου!

Παραγωγή: Ιταλία – 2011 

Διάρκεια: 97 λεπτά 

Βαθμολογία: * ½ 

Είδος: Κωμωδία 

Σκηνοθεσία: Gennaro Nunziante 

Πρωταγωνιστούν: Checco Zalone, Nabiha Akkari, Ivano Marescotti, Michele Alhaique, Luigi Luciano, Annarita del Piano, Anna Bellato, Mehdi Mahdloo, Cinzia Mascoli. 

Υπόθεση: Ο Κέκο έχει ένα όνειρο: να γίνει αστυνομικός. Η, ας την πούμε, αφέλεια που τον διακρίνει, τον κάνει να απορρίπτεται συνεχώς από την αρμόδια επιτροπή και να προκαλεί κρίσεις τρέλας στον επικεφαλής επιθεωρητή των καραμπινιέρων. Έτσι λοιπόν ο Κέκο «βάζει μέσον» και καταφέρνει να προσληφθεί στην ασφάλεια του καρδινάλιου του Μιλάνου, προκαλώντας χάος με τις γκάφες του. Η κατάσταση φτάνει στο αποκορύφωμα όταν ο Κέκο γνωρίζει και ερωτεύεται την όμορφη Φάρα, μία Αραβικής καταγωγής γυναίκα που μαζί με τον αδελφό της συνωμοτεί με σκοπό να ανατινάξει το μουσείο της πόλης. Η Φάρα βρίσκει  το ιδανικό θύμα στο πρόσωπο του Κέκο και τον χρησιμοποιεί για να φέρει εις πέρας τα επικίνδυνα σχέδια της. Όμως η τύχη ευνοεί τους αγαθούς…

Μετά το περυσινό καλοκαιρινό σουξέ του Quo Vado?, έρχεται με αρκετή καθυστέρηση η 2η κωμωδία του δημοφιλέστατου στη γειτονική χώρα Κέκο Τζαλόνε που γυρίστηκε το 2011 και έφερε στα Ιταλικά ταμεία πάνω από 50 εκατ. δολάρια. Ο συμπαθέστατος Κέκο εδώ δεν έχει ακόμη τελειοποιήσει τον χαρακτήρα που έχει δημιουργήσει, αυτόν του αφελούς Νότιου τεμπέλη οπαδού της δημοσιοϋπαλληλικής καρέκλας που ωστόσο τα καταφέρνει να φέρει σε πέρας την εκάστοτε αποστολή του και να «πάρει και το κορίτσι», κατεδαφίζοντας καθοδόν πολλούς θεσμούς, με τον τρόπο που γνωρίζουμε εδώ από τον Μάρκο Σεφερλή.

Στην Όμορφη μέρα του 2011 ο Κέκο γίνεται ένα είδος Επιθεωρητή Κλουζώ που, αν και μπλέκει εν αγνοία του με τρομοκράτες, τα καταφέρνει μια χαρά να στείλει άψαλτο τον Αρχηγό των Καραμπινιέρων και να «πάρει και το κορίτσι». Χιούμορ χοντρό φαρσικό, πολλά και κουρασμένα σεναριακά κλισέ και παρωχημένη αντίληψη για την τρομοκρατική απειλή ξεθωριάζουν αυτή τη λαική κωμωδία, σαφώς κατώτερη από το Quo Vado?, που ωστόσο θα μπορούσε να ικανοποιήσει το πολυπληθές εγχώριο κοινό του Σεφερλή. Γιατί ο Κέκο, αν και Ιταλός, διαθέτει κάτι πολύ δικό μας, ένα γκελ πολύ κοντά στο ελληνικό ταμπεραμέντο.   

Διανομή: Spentzos Film

Στις αίθουσες από 06.07.17