Security – Σε απόσταση ασφαλείας

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2017 

Διάρκεια: 87 λεπτά 

Βαθμολογία: * * ½ 

Είδος: Θρίλερ 

Σκηνοθεσία: Alain Desrochers 

Πρωταγωνιστούν: Antonio Banderas, Ben Kingsley, Liam McIntyre, Gabriella Wright, Chad Lindberg, Jiro Wang. 

Υπόθεση: Ο Έντι Ντίκον (Αντόνιο Μπαντέρας) είναι ένας άνεργος βετεράνος με μετατραυματικό στρες και προβληματική επικοινωνία με την κόρη του που καταφέρνει τελικά να βρει μια χαμηλόμισθη δουλειά φύλακα σε ένα παλιό εμπορικό κέντρο κάπου στην επαρχία. Μια ήσυχη δουλειά σε ένα μέρος ξεχασμένο κι από το Θεό. Ωστόσο η άφιξή του συμπίπτει με την εμφάνιση ενός μικρού κοριτσιού που ζητά απεγνωσμένα βοήθεια, καταδιωκόμενο από μια αδίστακτη συμμορία που θέλει να το σκοτώσει. Λάθος τόπος, λάθος στιγμή  για τον άτυχο Έντι και τους νέους συναδέλφους του. Όμως ο παλιός είναι αλλιώς και η όψη του παιδιού θα κάνει τον Έντι να επιχειρήσει το πιο παράτολμο σχέδιο για να το σώσει!

Στην κλασσική γραμμή του «Ο Σταθμός 13 δέχεται επίθεση» με ολίγη από «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» αυτή η καραμπινάτη μπιμουβιά από τον Γαλλοκαναδό Αλέν Ντεροσέ κερδίζει πολλούς πόντους από τη στρωτή και χωρίς πολλές πολλές απιθανότητες εξέλιξη της ίντριγκας και από την αφηγηματική οικονομία και την δημιουργική εκμετάλλευση του location. Βασικό χαρτί της όμως είναι ο Ισπανός σταρ που επιστρατεύει όλη του τη Λάτιν γοητεία και την επιβλητική νεανική του παρουσία (παρά τα πενήντα τόσα χρόνια του), σε έναν αρχετυπικό b-movie ήρωα που ξέρει να καθαρίζει. Απέναντί του ο Μπεν Κίνγκσλι, στέκεται απόλυτα σοβαρός, σαν να μην έχει καταλάβει σε τι είδους ταινία βρίσκεται, με αποτέλεσμα ο μοχθηρός του αρχισυμμορίτης να γίνεται αφόρητα και γραφικά κιτς.

Βλέπεται ευχάριστα και ξεχνιέται σχετικά εύκολα. Να σημειώσουμε ότι γυρίστηκε στη Βουλγαρία, το είδος παραγωγής που αναζητά φθηνά locations σε ξένες χώρες με ανάλογα rebates. Να οι επενδύσεις. Ακούει κανείς;

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 03.08.17