Όντως Φιλιούνται;

Παραγωγή: Ελλάδα – 2016 

Διάρκεια: 77 λεπτά 

Βαθμολογία: * ½ 

Είδος: Κομεντί 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κορρές 

Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Πετρόπουλος, Ηρώ-Ελένη Μπέζου, Όμηρος Πουλάκης, Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, Ελευθερία Παπαδοπούλου, The Boy, Κατερίνα Παπανδρέου, Γιολάντα Καλογεροπούλου, Κατερίνα Ζησούδη, Τζωρτζίνα Λιώση. 

Υπόθεση: Ο Ντάνυ και η Στέλλα, λίγο πριν τα 30, ανήκουν σε μία γενιά που ακόμα δεν έχει καθοριστεί. Ο Ντάνυ νιώθει πως είναι πολύ καλός γι’ αυτό τον κόσμο. Η Στέλλα πιστεύει πως ο κόσμος δεν είναι αρκετά καλός γι’ αυτή. Το ερώτημα είναι αν ο ένας είναι καλός για τον άλλο. Η επίσκεψη του Αχιλλέα στο σπίτι του Ντάνυ γίνεται αφορμή για μία συζήτηση γύρω από το τι σημαίνει να υπάρχεις στην σύγχρονη πραγματικότητα και παράλληλα μας παραπέμπει στο χρονικό της σχέσης τους, από το Α ως το τώρα. 

Το «Όντως Φιλιούνται;» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Κορρέ που έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Μέσα από τον Ντάνυ και τις κωμικοτραγικές καταστάσεις στις οποίες συχνά βρίσκεται –ή δημιουργεί-  η ταινία επιχειρεί να μιλήσει για τη γενιά των Twentysomething, με χιούμορ και κατανόηση. 

Το κακό είναι ότι μόλις αρχίζει να μιλάει δεν ξέρει που να βάλει την τελεία και το κυριότερο δεν έχει να πει μέσω των ηρώων κάτι σημαντικό που να αφορά κάποιους παραπέρα από το  άμεσο περιβάλλον των δημιουργών. Το αποτέλεσμα μοιάζει να περιλαμβάνει αποσπάσματα μιας κωμικής (ενίοτε σπαρταριστής) ταινίας η οποία έχει πακεταριστεί μαζί με το making of όπου οι βασικοί συντελεστές συζητούν χαλαρά για το νόημα της ζωής και άλλες πεζές αλήθειες φουμάροντας…το καλύτερο της Καλαμάτας!

Κρίμα πάντως γιατί και ο ίδιος ο σκηνοθέτης δείχνει αρκετές αρετές και αίσθηση του κωμικού timing στις επί μέρους αυτόνομες σκηνές της ιστορίας και οι ηθοποιοί του είναι φωτογενείς και ταλαντούχοι, ιδιαίτερα ο πρωταγωνιστής Θανάσης Πετρόπουλος που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχους ερμηνευτές indie αμερικάνικων κομεντί.

Εν αναμονή ενός επόμενου πιο συγκροτημένου κινηματογραφικού βήματος δεν έχουμε παρά να θαυμάσουμε την επιμονή του σκηνοθέτη αλλά και γενικότερα των νέων Ελλήνων κινηματογραφιστών να κάνουν no budget σινεμά και να τα καταφέρνουν ευπρόσωπα τουλάχιστον σε επίπεδο παραγωγής. Και να επισημάνουμε πάνω από όλα την σπαρταριστή εμφάνιση του The Boy στην καλύτερη σκηνή αυτής της ταινίας που θα ήταν εξαιρετική αν ήταν μια ταινία μικρού μήκους. 

Διανομή: Weird Wave

Στις αίθουσες από 19.10.17