Home Again – Σπίτι μου Σπιτάκι μας

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2017 

Διάρκεια: 97 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 

Είδος: Κομεντί 

Σκηνοθεσία: Hallie Meyers-Shyer 

Πρωταγωνιστούν: Reese Witherspoon, Nat Wolff, Jon Rudnitsky, Pico Alexander, Lake Bell, Reid Scott, Michael Sheen, Candice Bergen. 

Υπόθεση: H Alice Kinney (Reese Witherspoon), κόρη διάσημου παλιού σκηνοθέτη, ετοιμάζεται να πάρει διαζύγιο από τον σύζυγο της (Michael Sheen). Αποφασίζοντας να ξεκινήσει από την αρχή, μετακομίζει από τη Νέα Υόρκη στη γενέτειρα της το Λος Άντζελες, με τις δύο της κόρες. Στα τεσσαρακοστά της γενέθλια, η Alice συναντά τυχαία τρεις φιλόδοξους νεαρούς που έχουν έρθει στο Χόλιγουντ για να βρουν το όνειρο και που τυχαίνει να μην έχουν πού να μείνουν. Η Alice συμφωνεί να τους φιλοξενήσει προσωρινά, αλλά τα πράγματα θα πάρουν απροσδόκητη τροπή. Αυτή η νέα αναπάντεχη οικογένεια που σχηματίζεται σιγά σιγά και ένας καινούριος έρωτας που φουντώνει δεν φαίνεται να ταιριάζουν με την ξαφνική εμφάνιση του πρώην συζύγου με τις βαλίτσες του ανά χείρας. 

Η κόρη της Νάνσι Μάγερς (What women want, Something’s gotta give) και του επίσης σκηνοθέτη Τσαρλς Σάγιερ, κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με τι άλλο, μια ρομαντική κομεντί σε παραγωγή της μαμάς. Και τοποθετεί την ιστορία της σε ένα χώρο που γνωρίζει καλά. Το Χόλιγουντ των παραγωγών και του κινηματογράφου. Αν και η ηρωίδα της, την οποία υποδύεται με το γνωστό μπρίο της η βραβευμένη με Oscar Ριζ Γουίδερσπουν, δεν βρίσκεται στις κινηματογραφικές μπίζνες, η αύρα του σινεμά πέφτει βαριά στο ηλιόλουστο σπίτι της, κληρονομιά από τον μπαμπά, μακαρίτη διάσημο σκηνοθέτη. Και το σινεμά είναι αυτό που τη φέρνει κοντά με τους τρεις νεαρούς που γνωρίζει τυχαία πάνω στη μέρα των γενεθλίων της. Τρεις νέους που βρίσκονται εκεί για να χτίσουν κινηματογραφική καριέρα με μια βραβευμένη μικρού μήκους ταινία στις αποσκευές τους και με πολλά όνειρα για το μέλλον. Η ερωτική έλξη έρχεται φυσικά αλλά η διαφορά ηλικίας είναι ένα εμπόδιο-αν και όχι πάντα ανυπέρβλητο (βλέπε και την παλιότερη κωμωδία της μαμάς με την Νταιάν Κίτον και τον Κιάνου Ριβς).

Η ουσία είναι ότι η Μάγερς Τζούνιορ και το Χόλιγουντ γνωρίζει καλά και ταλέντο κληρονομικό στην αποτύπωση χαρακτήρων και κωμικών καταστάσεων διαθέτει. Κινηματογραφική σκηνοθετική αντίληψη όμως μάλλον δεν διαθέτει, με αποτέλεσμα η ταινία να φέρνει σε πολύ χαλαρό πιλότο κωμικής σειράς. Ώρες-ώρες νομίζεις ότι θα ακούσεις και το γνώριμο χειροκρότημα-κονσέρβα του κοινού.

Τίποτα κινηματογραφικά σπουδαίο λοιπόν αλλά το γυναικείο (κυρίως) κοινό θα απολαύσει τις «τραβάτε με κι ας κλαίω» περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των νέων ξεκινημάτων. Εξάλλου πώς να αντισταθείς στην έμφυτη ορμητικότητα και θέρμη της αγαπημένης Ριζ Γουίδερσπουν;   

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 26.10.17