Ferdinand - Φερδινάνδος

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2017

Διάρκεια: 108 λεπτά

Βαθμολογία: * * * 

Είδος: Animation

Σκηνοθεσία: Carlos Saldanha

Με τις φωνές των: John Cena, Kate McKinnon, Jeremy Sisto, Bobby Cannavale, Raúl Esparza, Juanes, Lily Day, Peyton Manning, Colin H. Murphy και του Carlos Saldanha.

Η ταινία θα προβληθεί και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Aκούγονται: Φοίβος Ριμένας, Άντρια Ράπτη, Μάριος Αθανασίου, Αφροδίτη Αντονάκη κ.α.

Υπόθεση: Ο Φερδινάνδος είναι ένας ταύρος που μεγαλώνει σε μια Ισπανική φάρμα εκτροφής ταύρων για την αρένα. Ο μικρός ταύρος δεν αγαπά καθόλου τις ταυρομαχίες, προτιμώντας την ηρεμία της φύσης και τα λουλούδια. Έτσι λοιπόν καταφέρνει να ξεφύγει από τη μοίρα του και να βρεθεί στη φάρμα μια φιλήσυχης οικογένειας, όμως οι περιστάσεις τον φέρνουν πίσω στην αιχμαλωσία όταν μετά από μια παρεξήγηση συλλαμβάνεται ως επικίνδυνο κτήνος. Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του, θα οδηγηθεί με τη βοήθεια μια απρόβλεπτης κατσίκας και με παρέα μια αταίριαστη ομάδα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του, με φόντο τη μεγάλη αρένα της Μαδρίτης.

Ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης του Ρίο και της Εποχής των Παγετώνων διασκευάζει την Ιστορία του Φερδινάνδου, εκσυγχρονίζοντας κατά το δυνατόν ένα κλασσικό πλην ξεπερασμένο σήμερα παιδικό ανάγνωσμα της δεκαετίας του 30 που προκάλεσε τα απολυταρχικά καθεστώτα της εποχής του με το ειρηνιστικό του μήνυμα και απαγορεύτηκε τόσο στην Ισπανία όσο και στη Ναζιστική Γερμανία. Με φόντο μια Ισπανία ψηλομύτηδων ματαντόρ και με μόνη εναλλακτική επιλογή στην αρένα το κρεοπωλείο, ο γιγάντιος αλλά πανίγλυκος Φερδινάνδος αγωνίζεται για την ελευθερία του και την ομορφιά της φύσης και καταφέρνει να αποδείξει ότι κανένα βιβλίο δεν πρέπει να κρίνεται από το εξώφυλλο. Διασκεδαστικό αν και κάπως αφελές και απλοϊκό σήμερα το μήνυμα, υπηρετείται ευσυνείδητα από τον Σαλντάνια και την ομάδα του και το σύνολο ξεπερνά πολύ το μέσο όρο του παιδικού θεάματος, δίνοντας επίσης βάρος στην εφευρετική απεικόνιση και των δεύτερων χαρακτήρων, ιδιαίτερα της κατσίκας manager και της πονηρής συμμορίας των σκαντζόχοιρων. Τα παιδιά θα αγαπήσουν αυτόν τον αγαθό ταύρο και την παρέα του και θα περάσουν καλά.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 21.12.17