50 χρόνια Αλκυονίδα με καθημερινές προβολές του 1968

 

Φέτος κλείνουν 50 χρόνια από τότε που άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό ο ιστορικός κινηματογράφος τέχνης ΑΛΚΥΟΝΙΣ. Μέσα στα πιο σκοτεινά χρόνια της χούντας αλλά και αμέσως μετά τη μεταπολίτευση η Αλκυονίδα υπήρξε ένας φάρος για την κινηματογραφική παιδεία ενός κοινού στερημένου από όλα τα παγκόσμια καλλιτεχνικά ρεύματα λόγω της σκληρής λογοκρισίας. Οι εποχές βέβαια άλλαζαν και ο φάρος αναγκάστηκε να σταματήσει να εκπέμπει το φως του όμως τα τελευταία χρόνια επανήλθε για να μείνει στα κινηματογραφικά (και όχι μόνο) πράγματα της πόλης.

Για να τιμήσουν την σημαντική αυτή επέτειο οι άνθρωποι της Αλκυονίδας αποφάσισαν να προσφέρουν στους σινεφίλ της Αθήνας αλλά και όλους όσους αγαπούν τις τέχνες και τα γράμματα, 50 ειδικές προσφορές καθ' όλη την διάρκεια του έτους!

Και ιδού ανακοινώθηκαν οι πρώτες !

Όσοι έχουν γεννηθεί το 1968 θα μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν τις προβολές του κινηματογράφου απλά με την επίδειξη της ταυτότητάς τους!

Για τους υπόλοιπους δημιουργήθηκε το «Εισιτήριο Διαρκείας 50 Χρόνων». Μόνο με 50€ ο κάτοχός του θα μπορεί να παρακολουθεί καθ' όλη την διάρκεια του 2018 οποιαδήποτε ταινία οποιαδήποτε μέρα! Να σημειωθεί ότι ο ιστορικός κινηματογράφος τέχνης λειτουργεί ασταμάτητα 365 ημέρες τον χρόνο από το μεσημέρι έως τις πρώτες πρωινές ώρες προβάλλοντας κάθε εβδομάδα πολλές και διαφορετικές καλλιτεχνικές ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο! Υπογραμμίζεται ότι η προσφορά ισχύει αυστηρά για 500 σινεφίλ μόνον.  Για πληροφορίες και αγορά του εισιτηρίου διαρκείας στο ταμείο του κινηματογράφου καθημερινά από τις 12.00 έως τις 24.00. Ευνόητο ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Όσο για τους τυχερούς 50άρηδες: Ακόμη κάθεστε;

Και αφού το 1968 δεν ήταν μόνο η χρονιά που άνοιξε η Αλκυονίδα αλλά και η χρονιά του πρώτου ιστορικού θριάμβου του Ελληνικού Μπάσκετ, ένα μέγιστης σημασίας γεγονός που ανέλαβε να μεταφέρει στην οθόνη ο Τάσος Μπουλμέτης, η Αλκυονίδα θα προβάλλει καθημερινά και για όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε συνεργασία με την Feelgood Enterainment, την ταινία «1968» που κάνει πρεμιέρα την επόμενη Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.

Από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 340 προβολές για μια ιστορία ανθρώπινη, με νοσταλγία και χιούμορ που αφηγείται ένα άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Η καλύτερη μέχρι σήμερα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη συνδυάζει ιδανικά το ντοκουμέντο με το δράμα και καταφέρνει να βγάλει γνήσια συγκίνηση και να κατασκευάσει ένα πολύ ενδιαφέρον ιστορικό fresco μέσα από ένα μωσαϊκό κωμικών και δραματικών ενσταντανέ χτισμένων γύρω από τη διήγηση του ιστορικού αγώνα της ΑΕΚ με τη Σλάβια Πράγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Μια πρώτη γεύση από το trailer παρακάτω:

Και οι προσφορές της Αλκυονίδας θα συνεχιστούν… Όσοι θέλουν να ενημερώνονται πρώτοι για τις δράσεις τη Αλκυονίδας μπορούν να στέλνουν ένα email στο [email protected] με θέμα: "50 χρόνια ΑΛΚΥΟΝΙΣ ενημέρωση"

ΙΝΦΟ

ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Τηλ.210 8220008, 210 8220023

Ακολουθήστε την στην ειδική σελίδα για τα 50 χρόνια ΑΛΚΥΟΝΙΣ και τις σελίδες της στο Facebook (1968-50 Χρόνια Αλκυονίς, New Star Art Cinema, Αλκυονίς, Φίλοι της Αλκυονίδας), στο YouTube και το Flickr.