Fifty Shades Freed – Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: Απελευθέρωση

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2018

Διάρκεια: 105 λεπτά

Βαθμολογία: * * 

Είδος: Ερωτικό Δράμα 

Σκηνοθεσία: James Foley

Πρωταγωνιστούν: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Brant Daugherty, Eric Johnson, Bruce Altman, Luke Grimes, Jennifer Ehle, Eloise Mumford, Rita Ora, Marcia Gay Harden, Max Martini, Victor Rasuk, Arielle Kebbel, Callum Keith Rennie, Robinne Lee.

Υπόθεση: Ο Κρίστιαν Γκρέι και η Αναστάζια Στιλ παντρεύονται. Η Αναστάζια προσπαθεί να συνδυάσει τις «απαιτήσεις» μιας οικογενειακής ζωής μέσα στη χλιδή  και μιας ανεξάρτητης καριέρας. Ο Κρίστιαν κοιτάει τις μπίζνες του και ταυτόχρονα προσπαθεί να απελευθερωθεί ολοκληρωτικά από το παρελθόν. Το σεξ είναι στην πρώτη γραμμή και εκτελείται σε κάθε σημείο του σπιτιού. Όμως ο Τζακ, πρώην εργοδότης της Αναστάζια, καραδοκεί διψώντας για εκδίκηση και το παρελθόν του Κρίστιαν απειλεί τη γεμάτη πάθος σχέση τους…

Αν υπάρχει κάτι πορνογραφικό στο φινάλε αυτής της ψευδοτολμηρής τριλογίας δεν είναι οι αναμενόμενα αισθησιακές σκηνές πικάντικου σεξ του συζυγικού ζεύγους πλέον Γκρέι αλλά ο τρόπος που μοστράρει την απόλυτα εξωπραγματική χλιδή τους στο παγκόσμιο κοινό της σύγχρονης εποχής της κρίσης. Για αυτό και η ιστορία της φτωχής σταχτοπούτας που κατάφερε να κερδίσει τον πρίγκηπα με τα μαστίγια και τις χειροπέδες ξετρέλανε το γυναικείο αναγνωστικό και κινηματογραφικό κοινό και αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δις σε συνολικές παγκόσμιες εισπράξεις. Με Production Design-υπόδειγμα διαφημιστικής αισθητικής και χιλιάδες ελαφρά ροκ τραγουδάκια να διανθίζουν κάθε «σημαντική» στροφή της πλοκής η ταινία δεν χρειάζεται σκηνοθέτη πόσο μάλλον σενάριο. Όσο για τις αποχρώσεις τι να πεις τώρα που μοιάζει να τις μοιράζεται ισόποσα το ζεύγος Γκρέι. Πάντως πενήντα δεν ήταν ποτέ!

Το καλό είναι ότι το στοιχείο του θρίλερ δεν εντάσσεται και τόσο άτσαλα αυτή τη φορά στην πλοκή, οι ανταλλαγές γυναικείας κατινιάς τύπου Δυναστείας έχουν περιορισθεί και έχουν εκμοντερνισθεί και υπάρχει και δεύτερος σωματαράς για το κοριτσίστικο κοινό, ο ατσαλάκωτος bodyguard της Αναστάζια. Κατά τα λοιπά όλα είναι εδώ όπως τα αφήσαμε από τις προηγούμενες ταινίες. Χλίδα, σάρκα και μαστίγιο και το κοινό θα συρρεύσει. Πίσω από τη λουσάτη επιφάνεια όμως κρύβεται ένας μικροαστικός συντηρητισμός της κακιάς ώρας που κάνει την κυρία E.L.James ιδανική συγγραφέα για την εποχή του Τραμπ και των κραγμένων Χολιγουντιανών reality της τηλεόρασης. Άντε και καλά κέρδη!

Διανομή: UIP

Στις αίθουσες από 08.02.18