Η δική μας Στέλλα στην Όπερα της Λισαβόνας

 

Το διεθνές σερί επιτυχημένων συνεργασιών συνεχίζεται για την αεικίνητη Στέλλα Κάλτσου!  Μετά την Όπερα του Χονγκ Κονγκ, το Φεστιβάλ Haendel στο Χάλε, την Όπερα του Οβιέδο, σειρά πήρε τώρα η Λισαβόνα. 

Εκεί, στο Teatro Nacional de Sao Carlos της Λισαβόνας, θα φωτίσει την εξαιρετικά δημοφιλή όπερα Καπουλέτοι και Μοντέκοι (I Capuleti e I Montecchi) του Vincenzo Bellini που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις 14 Απριλίου, σε μουσική διεύθυνση Giampaolo Bisanti και σκηνοθεσία Arnaud Bernard, με τον οποίο είχε συνεργαστεί ξανά το 2016 στο Χονγκ Κονγκ. 

Η Στέλλα Κάλτσου, που πρόσφατα ήταν υποψήφια στα Θεατρικά Βραβεία του Α με την εξαιρετική παράσταση «Η επανένωση της Βόρειας με την Νότια Κορέα», σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, φωτίζει αυτό τον καιρό τις «Δούλες» σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη στο Θέατρο Τέχνης, το «Καζιμίρ και Καρολίνα» του Γιάννη Χουβαρδά στο Bios και το «Υμπύ τύραννος» του Μάνου Βαβαδάκη στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. 

Αμέσως μετά την Λισαβόνα, επιστρέφει στην Αθήνα όπου θα φωτίσει 4 ακόμη παραστάσεις: «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» του Νίκου Μαστοράκη, «Πορνοστάρ» του Κωνσταντίνου Ρήγου στο Φεστιβάλ Αθηνών, «Μισάνθρωπος» της Ιόλης Ανδρεάδη και «Εξολοθρευτής Άγγελος» της Άντζελας Μπρούσκου επίσης στο Φεστιβάλ. 

Και ακολουθεί ο επόμενος σταθμός στο εξωτερικό με την προσεχή συνεργασία της με την Όπερα της Κρακοβίας. 

Ένα μεγάλο μπράβο στην δυναμική και περιζήτητη master of lighting από την Θεσσαλονίκη, που κάνει πλέον έντονα αισθητή την παρουσία της στο διεθνές Θεατρικό στερέωμα.