Ο Κώστας Ζάπας σκηνοθετεί Κολτές το φθινόπωρο

 

Και ενώ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς πλέον η προετοιμασία για την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματός του Frankenstein Rec, ο Κώστας Ζάπας είναι έτοιμος και για άλλα, θεατρικά αυτή τη φορά, σχέδια. Θα σκηνοθετήσει το αριστουργηματικό θεατρικό έργο «Στην μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι» του αείμνηστου Γάλλου συγγραφέα  Μπερνάρ-Μαρί Κολτές. Το έργο θα ανέβει στο θέατρο Cartel στον Βοτανικό, με προγραμματισμένη πρεμιέρα 15 Οκτωβρίου 2018. 

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυανεβασμένα διεθνώς θεατρικά έργα του Κολτές, με κεντρικό θέμα την ανθρώπινη συναλλαγή στον σύγχρονο κόσμο. Ο ιδιοφυής Κολτές, στη σύντομη ζωή του (1948-1989), ανανέωσε όσο κανείς το Γαλλικό θέατρο και άφησε μεγάλη κληρονομιά στο μοντέρνο Ευρωπαϊκό θέατρο. 

Ο «αιρετικός» του Ελληνικού Κινηματογράφου Κώστας Ζάπας, δοκιμάζει ξανά τις δυνάμεις του στη θεατρική σκηνή, δύο χρόνια μετά την πρώτη του εξαιρετική δουλειά με το κατάμαυρο και βέβηλα διασκεδαστικό «SUCK!» το 2016. Αυτή τη φορά αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία ενός πολύ σημαντικού έργου του Ευρωπαϊκού θεάτρου αλλά αυτό είναι κάτι που δεν πτοεί καθόλου τον χαρακτηρισμένο από μερίδα του διεθνούς τύπου ως «έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς του ευρωπαϊκού κινηματογράφου», με άρθρα και μελέτες ανάλυσης του έργου του να δημοσιεύονται σε ευρωπαϊκά και διεθνή κινηματογραφικά έντυπα. 

Το έργο θα ανέβει σε μετάφραση του συγγραφέα και μεταφραστή Δημήτρη Δημητριάδη.

Τους δύο ρόλους του έργου, τον Αγοραστή και τον Πωλητή θα ερμηνεύσουν ο Δημήτρης Γεωργαλάς, πρωταγωνιστής του Πατρίς Λεκόντ στην ταινία «Το κορίτσι στην γέφυρα», και ο νεαρός ηθοποιός Θάνος Κώτσης.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει αναλάβει η Μαρία Καραθάνου, πρόσφατα βραβευμένη για την δουλειά της στο κινηματογραφικό φεστιβάλ AIFF.

Χορηγός των εντύπων της παράστασης οι Εκδόσεις Άγρα, από τις οποίες κυκλοφορεί και το ομώνυμο θεατρικό έργο του Κολτές.

Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του κινηματογραφικού παραγωγού Γρηγόρη Αθανασίου της Minus Pictures Films και του Cartel.


                                                              ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ-ΙΝΦΟ

ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΚΑΜΠΩΝ ΜΕ ΒΑΜΒΑΚΙ

(Dans la solitude des champs de coton) του Bernard-Marie Koltès

Σκηνοθεσία: Κώστας Ζάπας

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης

Φωτισμοί: Μιχάλης Μπούρης.

Σκηνικά- κοστούμια: Μαρία Καραθάνου.

Sound design-ήχος: Ηλίας Φλάμμος

Συμπαραγωγή: Γρηγόρης Αθανασίου για τη Minus Pictures και Τεχνοχώρος Cartel.

Παίζουν: Δημήτρης Γεωργαλάς, Θάνος Κώτσης.

                                                                   ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΗΣ