Épouse-moi mon pote - Παντρέψου με ρε φίλε

Παραγωγή: Γαλλία - 2017 

Διάρκεια: 92 λεπτά 

Είδος: Κωμωδία 

Βαθμολογία:  

Σκηνοθεσία: Tarek Boudali 

Πρωταγωνιστούν: Tarek Boudali, Philippe Lacheau, Charlotte Gabris, Andy, David Marsais, Julien Arruti, Baya Belal, Philippe Duquesne, Zinedine Soualem, Doudou Masta, Yves Pignot, Fatsah Bouyahmed. 

Υπόθεση: Μαρόκο: Όλο το χωριό του νεαρού Γιασίν μαζεύει χρήματα για να τον στείλουν στο Παρίσι να σπουδάσει αρχιτεκτονική. Αλλά το λαμπρό του μέλλον κινδυνεύει να ακυρωθεί όταν από μια στραβοτιμονιά της νύχτας χάνει τις εξετάσεις και τη φοιτητική του βίζα. Ο Γιασίν δεν θέλει με κανέναν τρόπο να απογοητεύσει την οικογένεια του και μέσα στην απόγνωση του, προσπαθώντας να παραμείνει νόμιμα  στην Γαλλία, παντρεύεται τον κολλητό του φίλο Φρεντ. Μόνο που την υπόθεση του στο γραφείο μετανάστευσης αναλαμβάνει ένας καχύποπτός επιθεωρητής αποφασισμένος να ξεσκεπάσει τον στημένο γάμο. Όταν η υπερπροστατευτική μητέρα του Γιασίν εμφανίζεται απροειδοποίητα και η Κλερ, ο έρωτας της ζωής του, κάνει ένα αναπάντεχο comeback, το τέλειο σχέδιο του Γιασίν αρχίζει να καταρρέει. 

Όπως καταρρέουν τα νεύρα και του πιο υπομονετικού θεατή μετά από ατέλειωτες γκριμάτσες, κρυόπλαστες φαρσικές καταστάσεις, απόπειρες πολιτικής ορθότητας από τα lidl και χιούμορ σχεδόν προσβλητικό προς την γκέι κοινότητα την οποία η ταινία υποτίθεται ότι παρουσιάζει με χιουμοριστική διάθεση και καλοκάγαθες προθέσεις. 

 Να ζήσετε!!!

Το κωμικό δίδυμο Μπουνταλί και Λασό έχει μια σειρά μεγάλων επιτυχιών στο γαλλικό box office με ταινίες όπως το σούπερ χιτ Baby sitting και το Άλλοθι για παντρεμένους.com (βλέπε εδώ). Αυτή τη φορά τα σκηνοθετικά ηνία αναλαμβάνει αντί του Λασό ο Μπουνταλί, κάνοντας έτσι το σκηνοθετικό του ντεμπούτο. Σιγά τη διαφορά! Από εκεί που μόνο ο συχωρεμένος ο Ψάλτης έλειπε από τις ταινίες τους τώρα άντε να λείπει και ο Σεφερλής! Φυσικά και αυτό το 4ο φιλμ της συνεργασίας τους βρήκε μεγάλη απήχηση στη Γαλλία (2μιση εκατομμύρια θεατές). Εμείς τι φταίμε; 

Διανομή: Spentzos Films 

Στις αίθουσες από 09.08.18