Ο Κώστας Ζάπας στη μοναξιά των κάμπων της σκηνής λίγο πριν τα γυρίσματα του Φρανκενστάιν

 

Τρεις μήνες μας χωρίζουν από το Action! για τη νέα διεθνή συμπαραγωγή του Κώστα Ζάπα και το καστ αρχίζει να συμπληρώνεται! Στις 10 Ιανουαρίου του 2019 ο sui generis Ελληνας auteur είναι έτοιμος να πάρει θέση πίσω από την κάμερα, εκπληρώνοντας το πιο φιλόδοξο σχέδιό του μέχρι σήμερα: να μεταφέρει στην οθόνη το δικό του μυθιστόρημα Frankenstein Rec, μια μοντέρνα παραλλαγή του κλασσικού horror μύθου, με έμφαση στο ρομαντικό στοιχείο και με πολλές πρωτότυπες ιδέες να εμπλουτίζουν τη γνωστή ιστορία. 

Η ταινία θα είναι μια συμπαραγωγή της ελληνικής Minus Pictures (του μόνιμου παραγωγού του Κώστα Ζάπα, Γρηγόρη Αθανασίου) με την Dreamfilms Gmbh (Γερμανία) με Executive producer τον Willi Kamarad. Την διεθνή διανομή έχει αναλάβει η γερμανική Asgard International γνωστή από τις ταινίες Keoma Rises, Arachne, The Jester from Transylvania, Anomalous: The Birth, Bunker of the Dead, The Legendary Adventures of Karl May.

Το ομώνυμο μυθιστόρημα του Κώστα Ζάπα κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και στα αγγλικά από την Column Books.

Με πρωταγωνίστρια την πρωτοεμφανιζόμενη αλλά άκρως εντυπωσιακή Έλλη Τσιτσιπά, το Frankenstein Rec είναι μια διεθνής συμπαραγωγή στο καστ της οποίας μόλις προστέθηκαν η Παρθενόπη Μπουζούρη, ο Βασίλης Μπισμπίκης, η Δήμητρα Χατούπη, η Λυδία Φωτοπούλου, και ο φρέσκος από την καλοκαιρινή επιτυχία του στη σκηνή με τον Δράκουλα Δημήτρης Γεωργαλάς. 

Ο τελευταίος ετοιμάζεται πυρετωδώς μαζί με τον Θάνο Κώτση και για την πρεμιέρα του θεατρικού αριστουργήματος του Μπερνάρ Μαρί Κολτές «Στη Μοναξιά των Κάμπων με Βαμβάκι» στον Τεχνοχώρο Cartel όπου βέβαια θα τους σκηνοθετήσει ο Κώστας Ζάπας.  Πυρετώδεις οι πρόβες για την πρεμιέρα που θα γίνει τελικά στις 8 Οκτωβρίου για ένα ιδιαίτερα απαιτητικό σωματικά έργο και ήδη κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες.

 

Μια πολυαναμενόμενη παράσταση με χορηγούς επικοινωνίας το Γαλλικό Ινστιτούτο, τις Έκδόσεις Άγρα από τις οποίες κυκλοφορεί το έργο στα Ελληνικά και το All4fun. 

Περισσότερα για το έργο εδώ 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συγγραφέας  Μπερνάρ-Μαρί Κολτές

Σκηνοθεσία Κώστας Ζάπας

Μετάφραση Δημήτρης Δημητριάδης

Σκηνικά – κοστούμια  Μαρία Καραθάνου

Φωτισμοί Μιχάλης Μπούρης

Βοηθός παραγωγής Ελλη Τσιτσιπά

Sound design Ηλίας Φλάμμος

Φωτογραφίες Στέφανος Κοσμίδης.

Επικοινωνία: Σοφία Αδαμίδου 

Από 8/10/2018 - 29/1/2019 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μμ 

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ γενική είσοδος, 8 ευρώ μειωμένο, 5 ευρώ για ανέργους.

Προπώληση: www.viva.gr 

Τεχνοχώρος Cartel (Μικέλη 4 & Αγ. Άννης Βοτανικός -Στάση μετρό Ελαιώνας- τηλ.693989 8258)

Facebook page: https://www.facebook.com/CartelTexnoxoros

Website: http://www.carteltexnoxoros.com