Second Act – Μια Δεύτερη Ευκαιρία

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2018 

Διάρκεια: 103 λεπτά 

Είδος: Δραματική Κομεντί 

Βαθμολογία: * 

Σκηνοθεσία: Peter Segal 

Πρωταγωνιστούν: Jennifer Lopez, Vanessa Hudgens, Leah Remini, Treat Williams, Milo Ventimiglia, Annaleigh Ashford, Charlyne Yi, Alan Aisenberg, Freddie Stroma, Dave Foley, Larry Miller, Dierdre Friel, Lacretta. 

Η 43χρονη Μάγια, επιτυχημένη τμηματάρχης σε πολυκατάστημα της Νέας Υόρκης, πεισμώνει όταν την παραμερίζουν σκανδαλωδώς στις προαγωγές και αποφασίζει να διεκδικήσει τα ανεκπλήρωτα όνειρά της, επανεφευρίσκοντας τον εαυτό της  και αποδεικνύοντας στους γιάπηδες της Μάντισον Άβενιου ότι το «σχολείο της ζωής» έχει την ίδια αξία με τα ακριβά κολέγια και πως ποτέ δεν είναι αργά για μια δεύτερη ευκαιρία. Η αλλαγή θα έχει προσωπικό κόστος αλλά και απρόβλεπτες συνέπειες αφού η πολυπόθητη θέση ψηλά στο Μανχάταν δεν κατακτιέται και τόσο…αξιοκρατικά.

 

O εξειδικευμένος στις κομεντί Πίτερ Σίγκαλ (Ασκήσεις Ηρεμίας, Κάθε Φορά Πρώτη Φορά, Get Smart) εδώ βάζει τον αυτόματο πιλότο για να εικονογραφήσει ένα απόλυτα σχηματικό και παλιομοδίτικο σενάριο, κομμένο και ραμμένο πάνω στις προσωπικότητες τόσο της «απόλυτης» Τζέϊ Λο όσο και της φιλενάδας της, της διάσημης στις ΗΠΑ τηλεοπτικής Persona Λέα Ρίμινι. Είναι απορίας άξιο πως δεν ασχολήθηκε κανείς εν έτει 2018 με το πόσο ψεύτικο, συνθετικό και ξεπερασμένο φαντάζει το συχνά μελοδραματικό στόρι μιας μεγαλοκοπέλας που έχει παραμελήσει την ζωή της για την καριέρα και αποφασίζει να αλλάξει ρότα όταν την πεισμώνουν. Ούτε Βουγιουκλάκη by Κώστας Καραγιάννης προ 50 ετών! Και πες ότι ναι αυτό ήθελαν. Θα μπορούσαν να το χειριστούν τόσο διαφορετικά στην εποχή του #Metoo για να μοιάζει κάπως εκσυγχρονισμένο και αστείο. Κι όχι να βάλουν την Πατρίσια Φιλντ του Devil Wears Prada να σχεδιάζει κοστούμια που έχουν ξεπηδήσει από τα τηλεοπτικά πρωινάδικα!  Υπέροχη η Τζενιφερ, ταλαντούχα χορεύτρια, τραγουδίστρια, ηθοποιός, επιχειρηματίας και λοιπά αλλά και το καλάμι της πολυγνωσίας δεν είναι το καλύτερο όχημα κυκλοφορίας. Αμ, η αφίσα της ταινίας πάλι; Τα λέει όλα νομίζω…

Ας μείνουμε με την γλυκιά ανάμνηση της Καμαριέρας…

Διανομή: Odeon & Audiovisual

Στις αίθουσες από 03.01.19