@Daganth – Μια σημαντική έκθεση φωτογραφίας στην ΑΝΔΟΡΑ

 

«Η αναμονή για το απροσδόκητο και η κατανόηση της πραγματικής ταυτότητας ενός ατόμου είναι αυτό που επιθυμώ στις φωτογραφίες μου. Είμαι ενθουσιασμένος με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ενεργούν, όταν αγνοούν την ύπαρξη του φωτογραφικού φακού».

Τα παραπάνω δηλώνει αλλά και πετυχαίνει μέσα από το φωτογραφικό του φακό ο Άνθιμος Ντάγκας, το νέο όνομα που τείνει να γίνει συνώνυμο με την τέχνη της φωτογραφίας δρόμου, τόσο στη χώρα μας όσο και πέρα από τα σύνορά της.

Με πάνω από 13 χιλιάδες followers στο Instagram, ο αυτοδίδακτος ανερχόμενος φωτογράφος που υπογράφει ως Daganth, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ήδη ένας σταρ στο χώρο του και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αν δεν ήταν τόσο χαμηλών τόνων και απλά αφοσιωμένος σ αυτό που τον ευχαριστεί να κανει.

Ο Κινηματογράφος ΑΝΔΟΡΑ που πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του ξανά μετά από μερικά χρόνια απραξίας, πλήρως ανακαινισμένος από την δραστήρια εταιρεία διανομής καλλιτεχνικών ταινιών Weird Wave,  έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί εδώ και λίγες μέρες στο φουαγιέ του,  μια αντιπροσωπευτική έκθεση Φωτογραφίας του Άνθιμου.

Πρόκειται για μια επιλογή πρωτότυπων έργων του φωτογράφου που συνδυάζει, απρόσμενα, τις διαφορετικές διαστάσεις της πραγματικότητας, σε μονά καρέ, μέσα από το παιχνίδισμα των ηρώων του με το εκάστοτε πλαίσιο αναφοράς τους. Αποκαθιστώντας την γοητεία του κοινότοπου, ο καλλιτέχνης αναδεικνύει, με τον φακό του, τη θέση του απρόβλεπτου στη καθημερινότητα μας, αφού κάθε στιγμή μοιάζει να περιέχει, εγγενώς, τη δυνατότητα «ξεπετάγματος» της πραγματικότητας από την αυστηρότητα των πλαισίων της.

 

Και ένα μίνι βιογραφικό του Άνθιμου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Είναι απόφοιτος της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) και υπηρετεί στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού.

Το 2013 έγινε η πρώτη του επαφή με τα εικαστικά μέσα από τη συμμετοχή του στην performance "Atopic Bodies" που πραγματοποιήθηκε στον Atopos CVC. Εν συνεχεία, ακολούθησε η έκδοση του φωτογραφικού βιβλίου – εικαστικού έργου "My Body is my Temple", σε συνεργασία με τον Atopos CVC, στο πλαίσιο της έκθεσης "Notemple", του εικαστικού καλλιτέχνη HOPE, στη Breeder Gallery.

Από το 2015 ο Άνθιμος Ντάγκας συστήνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως "Daganth", ένας αυτοδίδακτος φωτογράφος δρόμου. 

ΙΝΦΟ

Έκθεση Φωτογραφίας του Άνθιμου Ντάγκα, ή @Daganth 

Η έκθεση είναι ανοικτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Καθημερινά από τις 18.00 έως τις 23.00

Φουαγιέ Κινηματογράφου ΑΝΔΟΡΑ

Σεβαστουπόλεως 117, Μετρό Πανόρμου, Ερυθρός Σταυρός.

www.instagram.com/daganth

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (C)@Daganth