Μια τεράστια τοιχογραφία για την έκθεση Leonardo Da Vinci

 

Πάνω από 60 χιλιάδες επισκέπτες σε ενάμιση μήνα λειτουργίας μετράει η σημαντική έκθεση Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι.

Η διοργανώτρια της έκθεσης ΛΑΒΡΥΣ ανέθεσε στον εικαστικό καλλιτέχνη ΙΝΟ (@/#inoexpo) τη δημιουργία μια τοιχογραφίας με πηγή έμπνευσης τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι προκειμένου να κοσμήσει τον εξωτερικό τοίχο του Παλιού Αμαξοστασίου επί της οδού Πειραιώς. Η εντυπωσιακή αυτή τοιχογραφία μήκους 90 μέτρων ήδη ολοκληρώθηκε, ντύνοντας ένα τεράστιο βιομηχανικό τοίχο με το μεγαλοφυές πνεύμα του μέγιστου εφευρέτη όλων των εποχών.

Ο Βιτρούβιος Άνθρωπος, τα μοναδικά μυστηριώδη μάτια της Μόνα Λίζα, ο Μυστικός Δείπνος, η αυτοπροσωπογραφία του Λεονάρντο, απεικονίζονται ζωγραφικά με την ιδιαίτερη γραφή του ΙΝΟ ο οποίος υπογράφει πολλά χαρακτηριστικά έργα στην πόλη της Αθήνας.

Ο INO, χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα σε όλα του τα έργα και η οποία αποτελείται από άσπρο, μαύρο, κλίμακα του γκρι και γαλάζιο, απεικονίζει τα θέματά του με την τεχνική της αφαίρεσης, έτσι που η θέασή τους να λειτουργεί ευκρινέστερα από απόσταση. Χρησιμοποιεί επίσης τα «κοψίματα», όπως τα ονομάζει, τις τομές δηλαδή στις σχεδιαστικές φόρμες.

 

Με την ολοκλήρωση της τοιχογραφίας, η Αθήνα αποκτά ένα έργο σύγχρονης τέχνης, με έντονο συμβολισμό και θέμα τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών. Ο ΙΝΟ δημιουργώντας αυτή την τοιχογραφία, στην οποία για πρώτη φορά χρησιμοποιεί τόσες πληροφορίες, ιστορικές και άλλες, για ένα έργο παραστατικής ζωγραφικής,  συνδέει τη ζωή και το έργο του επιστήμονα, μηχανικού, εφευρέτη και καλλιτέχνη, με τη σύγχρονη καθημερινότητα της πρωτεύουσας. Η τοιχογραφία έρχεται να ενισχύσει τη μοναδική εμπειρία «επαφής» με τη ζωή και το έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, την οποία χαρίζει η έκθεση αυτή σε μικρούς και μεγάλους.

Για την ίδια την εξαιρετική αυτή έκθεση περισσότερα εδώ

Πληροφορίες: www.leonardodavinci.gr

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Πολιτιστική Εταιρεία ΛΑΒΡΥΣ