Η «πόρνη από πάνω» στο Βόλο

Το θρυλικό πλέον έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη, αφού έκανε το γύρο του θριάμβου σε Παρίσι και Νέα Υόρκη, επέστρεψε πρόσφατα στα πάτρια εδάφη και μάλιστα στον πανέμορφο Βόλο! Το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου επέλεξε τον συγκλονιστικό αυτό μονόλογο για τη χειμερινή του περίοδο, σε σκηνοθεσία Άννας Μακράκη με την υπέροχη Μπέτυ Νικολέση. 

Το έργο, οι παραστάσεις του οποίου έχουν ξεκινήσει ήδη στο Μικρό Αχίλλειον, θα παίζεται και ολόκληρο το Φεβρουάριο ! 

Πρόκειται για ένα μοναδικό έργο που ανέβηκε πρώτη φορά στην Αθήνα το 2011 με μεγάλη επιτυχία. Ένας εκπληκτικός μονόλογος, μια φλοίδα ζωής  που τα περιέχει όλα. Πίκρα, γλύκα, συγκίνηση, γέλιο, τρυφερότητα, έρωτα. Μέσα από το μονόλογο-εξομολόγηση της ηρωίδας, παρουσιάζεται ο αγώνας μιας γυναίκας για να ανακτήσει την αξιοπρέπεια και το σεβασμό που της στέρησαν η καταπιεστική νοοτροπία της επαρχίας και η βαναυσότητα πατέρα και συζύγου. Ο συγγραφέας μέσα σε 70 λεπτά ξεδιπλώνει ολόκληρη τη ζωή μιας γυναίκας που προσπαθεί να ξεφύγει από τα δεσμά της πατρικής και συζυγικής εξουσίας, αλλά και την καταπιεστική νοοτροπία της επαρχίας. Ο λόγος του είναι άμεσος, ζωντανός και λιτός, με ρυθμό καταιγιστικό. Εναλλάσσει μοναδικά το χιούμορ με τη συγκίνηση. Πολλές γυναίκες  –δυστυχώς – θ’ αναγνωρίσουν τον εαυτό τους, στο πρόσωπο της γυναίκας από κάτω, που διεκδικεί το δικαίωμα στην τρυφερότητα, στην επικοινωνία, στην αγάπη και τον έρωτα. Γιατί όπως λέει και η ίδια: «Δεν θέλει πολλά ο άνθρωπος για να ανθίσει μέσα του η ζωή. Μια καλή κουβέντα κι ένα χαμόγελο. Και να του κρατούν το χέρι που και που». 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Αντώνης Τσιπιανίτης

Σκηνοθεσία: Άννα Μακράκη

Σκηνογραφία: Αλέξανδρος Ψυχούλης

Μουσική επιμέλεια: Τόλης Κόκκινος.

Βοηθός σκηνοθεσίας: Συνοδή Φουκαλά.

Πρωταγωνιστεί η Μπέττυ Νικολέση

ΙΝΦΟ

Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ

Από 6 Ιανουαρίου 2019

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Κάθε Τετάρτη στις 21:30 και κάθε Κυριακή στις 20:00

Πληροφορίες-προπώληση εισιτηρίων στο «Δίαυλο» (Σκενδεράνη 11, τηλ. 2421033692) και στο Αχίλλειον, μία ώρα πριν από κάθε παράσταση (τηλ. 2421032818).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στα τηλέφωνα 2421082358 και 2421082870.

www.doepap.gr.  

Facebook: «Τέχνες στο Βόλο» & «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου».