Happy Death Day 2U – Γενέθλια Θανάτου 2

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2019 

Διάρκεια: 100 λεπτά 

Είδος: Κωμωδία Τρόμου 

Βαθμολογία: * * ½ 

Σκηνοθεσία: Christopher Landon 

Πρωταγωνιστούν: Jessica Rothe, Israel Broussard, Phi Vu, Suraj Sharma, Sarah Yarkin, Rachel Matthews, Ruby Modine, Steve Zissis, Charles Aitken, Laura Clifton, Missy Yager, Jason Bayle, 

Εδώ είμαστε πάλι, με το ημερολόγιο κολλημένο στην ημέρα των γενεθλίων της αποφασιστικής Τρι Γκέλμπμαν. Αυτή τη φορά η άτυχη Τρι αντιλαμβάνεται ότι εκείνη η καταραμένη μέρα όπου είχε την ατυχία να δολοφονείται ξανά και ξανά, δεν έμελλε να είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να της έχει συμβεί και πως τα αληθινά της προβλήματα θα πάρουν αδιανόητες διαστάσεις σε μια παράλληλη πραγματικότητα καθώς ένα επιστημονικό πείραμα κβαντομηχανικής θα δημιουργήσει μια μηχανή που συρρικνώνει τον χρόνο και τον διασπά σε πολλαπλές επαναλαμβανόμενες αφηγήσεις.  ‘Ετσι λοιπόν, η χαριτωμένη αλλά σκληροτράχηλη Τρι, αυτήν τη φορά εγκλωβίζεται σε μια ατελείωτη λούπα «γενεθλίων» που κάθε φορά την οδηγούν σε μια προδιαγεγραμμένη δολοφονία από τον μασκοφόρο ψυχοπαθή. Κάθε επιλογή έχει και τις αντίστοιχες συνέπειες στη φυσική τάξη των πραγμάτων και οι ήρωες θα τις υποστούν με τον πιο μακάβριο, διασκεδαστικό και αγωνιώδη τρόπο. 

Η Μέρα της Μαρμότας συναντά την Επιστροφή στο Μέλλον αλλά και νεανικές κομεντί των 80s όπως το Weird Science ή το My Science Project σε μια διασκεδαστική και χαριτωμένη ανοησία που απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από τη λογική ενός slasher movie όπως το Scream. Η κβαντομηχανική ή μάλλον η παρωδία της έχει την τιμητική της σ αυτό το ανάλαφρο sequel που δεν παίρνει τίποτα στα σοβαρά και παίζει με τις προσδοκίες του θεατή, την ανατροπή των κλισέ του είδους και την πολιτική κορεκτίλα του diversity αφού κάθε χαρακτήρας ανήκει σε διαφορετικό έθνικ γκρουπ. Μια ακόμη ενδιαφέρουσα παραγωγή από το στούντιο Blumhouse, υπεύθυνο για την αναγέννηση των b movies αγωνίας και τρόμου. 

Διανομή: Tulip Entertainment 

Στις αίθουσες από 28.02.19