Επαφή

Παραγωγή: Ελλάδα – 2017 

Διάρκεια: 89 λεπτά 

Είδος: Δράμα 

Βαθμολογία: * * ½ 

Σκηνοθεσία: Τώνης Λυκουρέσης 

Πρωταγωνιστούν: Νένα Μεντή, Άκης Σακελλαρίου, Χρήστος Λούλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Βασίλης Κουκαλάνι, Γιώργος Χριστοδούλου, Δομνίκη Μητροπούλου, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Ναταλία Σουίφτ. 

Αθήνα, καλοκαίρι, ξαφνικό black out. Πέντε ακινητοποιημένοι θάλαμοι ασανσέρ. Ένα κτίριο γραφείων, δύο πολυκατοικίες, ένα νοσοκομείο, το τελεφερίκ. Κάποιοι εγκλωβισμένοι. Άλλοι αναγκασμένοι να συνυπάρξουν, άλλοι αντιμέτωποι με απρόσμενες καταστάσεις. Ο εγκλεισμός  βγάζει στην επιφάνεια εσωτερικές φοβίες κι αληθινά συναισθήματα, καλά κρυμμένα έως τότε. Και ο πόλεμος ξεκινάει…

Πέντε ταινίες μικρού μήκους σε συσκευασία μιας, πέντε εκρηκτικά στιγμιότυπα, άλλο περισσότερο κι άλλο λιγότερο πετυχημένο, μας δίνουν μια εικόνα του κοινωνικού ιστού στην Αθήνα της προχωρημένης κρίσης. Μια ηλικιωμένη που επιχειρεί την τελευταία έξοδο από τα γηρατειά, ένας τραυματιοφορέας που καλείται να διαχειριστεί ένα πτώμα κι ένα κινητό, δύο γείτονες διαφορετικής κουλτούρας των οποίων η σύγκρουση αποκαλύπτει άβολες αλήθειες, μια ακτιβίστρια του διαδικτύου με έναν αναπάντεχο κρυφό σύμμαχο, ένα εφηβικό ζευγαράκι που θέλει πάση θυσία να δει τη θέα από τα ψηλά και ρομαντικά.

Εξαιρετική ιδέα να βάλεις μια χούφτα ανθρώπους με ζωές χωρίς πραγματικό νόημα να υφίστανται ένα σοκ, μια άνω τελεία εξ αιτίας ενός black out ως από μηχανής Θεού. Η σκηνοθετική εμπειρία του δημιουργού της Χρυσομαλλούσας και του Σκλάβοι στα Δεσμά τους είναι εμφανής όπως και η σωστή καθοδήγηση των ηθοποιών (κάτι που δεν είναι καθόλου αυτονόητο πια στο ελληνικό σινεμά). Δύο δυνατά ατού που καταφέρνουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον του θεατή παρά την αποσπασματικότητα της αφήγησης και το ασύνδετο και άνισο των ιστοριών που διαδραματίζονται μέσα στους κλειστοφοβικούς χώρους των ασανσέρ. Πολύ καλό σε γενικές γραμμές το casting δίνει την ευκαιρία στον Χρήστο Λούλη να ξεχωρίσει στο ρόλο του τραυματιοφορέα, μια πολύ δυνατή σωματική ερμηνεία που καταφέρνει να αποδώσει ολοκληρωμένα τη σταδιακή στροφή του χαρακτήρα του.

Άνισο αλλά ενδιαφέρον και κατά διαστήματα συναρπαστικό, είναι ένα φιλμ που θα άξιζε μια επαφή με ευρύτερο κοινό. 

Διανομή: Filmcenter Τριανόν 

Στην Αίθουσα ΤΡΙΑΝΟΝ από 04.04.19 

Το trailer της ταινίας εδώ 

ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Έκτακτη συμμετοχή: ΖΩΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΕΙΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ, ΚΑΡΕΝ ΜΠΟΥΛΙΕΡΗ, IAN DOUGLAS ROBERTSON, ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

Σενάριο: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ και ΔΟΜΝΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΩΝΗΣ ΛΥΚΟΥΡΕΣΗΣ

Διεύθυνση Φωτογραφίας: ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ

Μουσική: ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Σκηνικά – Κοστούμια: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΜΑΝΗΣ

Μοντάζ: ΛΑΜΠΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Διεύθυνση παραγωγής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΝΤΑΡΗΣ

Παραγωγοί: ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ,

ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ , ΑΡΗΣ ΝΤΑΓΙΟΣ

Παραγωγή: ΒΟΟ PRODUCTIONS,

Συμπαραγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, IMAGINA A.E., 2|35 A.E 

Με την υποστήριξη των ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, CREATIVE EUROPE - MEDIA DEVELOPMENT SLATE FUNDING