Box Office: Οι Εκδικητές καταρρίπτουν όλα τα ρεκόρ!

 

Εμείς σας τα είπαμε! Από Μεγάλη Τετάρτη, νηστίσιμο Popcorn και Avengers Endgame! Γιατί το κοινό δεν κρατιέται! Όχι απλά επαληθευθήκαμε αλλά οι προσδοκίες από την προπώληση ξεπέρασαν κάθε φαντασία για μια τόσο χειμαζόμενη αγορά όπως η Ελλάδα.

78 χιλιάδες και κάτι θεατές πρόσφεραν στην Marvel και την Τελευταία Πράξη των Εκδικητών το καλύτερο άνοιγμα πρώτης μέρας στα ελληνικά κινηματογραφικά χρονικά. Για να δώσουμε ένα μέτρο σύγκρισης να πούμε ότι τα συνολικά εισιτήρια του προηγούμενου weekend δεν ξεπέρασαν τα 85 χιλιάδες! Και η συνέχεια αναμένεται ακόμη καλύτερη. Με 55 χιλιάδες περίπου εισιτήρια την Μ. Πέμπτη η ταινία μετράει πάνω από 130 χιλιάδες θεατές σε 2 ημέρες και μέχρι την Πρωτομαγιά αναμένεται να τους διπλασιάσει (τουλάχιστον) παρά τις κινηματογραφικές αργίες του Πάσχα. Να σημειώσουμε εδώ ότι το 2018 η εμπορικότερη ταινία της χρονιάς στην Ελλάδα με 363 χιλιάδες θεατές ήταν το Avengers Infinity War, νούμερο που θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεπεραστεί φέτος από την Τελευταία Πράξη.

Το πιο αξιοσημείωτο όμως είναι ο ενθουσιασμός του κοινού με το φιλμ ο οποίος, στα χθεσινά previews για τις ΗΠΑ, έτεινε να λάβει χαρακτήρα μαζικής υστερίας. Μιλάμε ίσως για φαινόμενα τύπου Τιτανικού και Avatar με θεατές να κλαίνε από συγκίνηση, να χειροκροτούν και να ζουν κυριολεκτικά την 3ωρη Οδύσσεια των ηρώων της Marvel. Και όπως υπολογίζεται, το αμερικάνικο άνοιγμα της ταινίας προβλέπεται να ξεπεράσει τα 300 εκατ. δολάρια σημειώνοντας ακόμη ένα ρεκόρ. Όχι ότι πήγε χειρότερα στη διεθνή αγορά με εισπράξεις 305 εκατομμυρίων σε 2 ημέρες από 46 χώρες, εκ των οποίων τα μισά στην αχανή Κίνα.

Λέτε μια και μόνο ταινία να καταφέρει να αντιστρέψει την καθοδική πορεία των εισπράξεων της φετινής χρονιάς που φθάνει το 17% τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις ΗΠΑ; Για να δούμε…

Περισσότερα για την ταινία εδώ

Επίσης, μόλις λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία της ταινίας στους κινηματογράφους, οι Εκδικητές άφησαν το στίγμα τους στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κεραμεικού. Ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα graffiti δημιουργήθηκε από την ομάδα της Urbanact, η οποία μέσα σε 5 μέρες, και χρησιμοποιώντας περισσότερα από 5 κιλά χρώματος αποτύπωσε το σύμπαν των Εκδικητών, όπως μπορείτε να το δείτε παρακάτω: