Ο Πύργος του Downton έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναρίου (το 2001 για το Gosford Park) Τζούλιαν Φέλοους, έγραψε τελικά ιστορία με την τηλεοπτική σειρά Ο Πύργος του Downton (Downton Abbey). Η σειρά μας μετέφερε στις αρχές του 20ου αιώνα, στο εξοχικό Μέγαρο των Κρόλεϊ, καταγράφοντας τη ζωή μιας αριστοκρατικής οικογένειας και των υπηρετών. Κατά τη διάρκεια των 6 κύκλων της, η σειρά κέρδισε συνολικά 3 Χρυσές Σφαίρες, 15 βραβεία Primetime Emmy, ένα Ειδικό βραβείο BAFTA και 69 υποψηφιότητες για βραβείο Emmy, κάνοντας το Downton Abbey την πρώτη μη Αμερικάνικη σειρά με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία των Emmys και κερδίζοντας και ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως η τηλεοπτική σειρά με την υψηλότερη βαθμολογία κριτικών.

Ο Τζούλιαν Φέλοους έγραψε το σενάριο της κινηματογραφικής μεταφοράς και βρίσκεται και στην παραγωγή της, μαζί με τον Γκάρεθ Νιμ και την Λιζ Τράμπριτζ. Ο Μπράιαν Πέρσιβαλ (Η Κλέφτρα των Βιβλίων, About a Girl), σκηνοθέτης του τηλεοπτικού πιλότου, είναι στην εκτέλεση παραγωγής, και ο Μάικλ Ένγκλερ (30 Rock, Sex And The City) βρίσκεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Στην ταινία επανέρχονται όλοι οι γνωστοί πρωταγωνιστές της σειράς: Χιού Μπόνβιλ, Λόρα Καρμάικλ, Τζιμ Κάρτερ, Μπρένταν Κόιλ, Μισέλ Ντόκερι, Κέβιν Ντόιλ, Τζόαν Φρόγκατ, Μάθιου Γκουντ, Χάρι Χάντεν-Πάτον, Ντέιβιντ Χέιγκ, Τζεραλντίν Τζέιμς, Ρόμπερτ Τζέιμς Κόλιερ, Σάιμον Τζόουνς, Άλεν Λιτς, Φίλις Λόγκαν, Ελίζαμπεθ ΜακΓκόβερν, Σόφι ΜακΣέρα, Τάπενς Μίντλετον, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Λέσλι Νίκολ, Κέιτ Φίλιπς, Ιμέλντα Στάντον, Πενέλοπε Γουίλτον και φυσικά η τεράστια Μάγκι Σμιθ.

Oh Dear!!!

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Carnival Films, με την Focus Features και την Universal Pictures στη διανομή της διεθνώς.

Ο Πύργος του Downton, μια από τις πλέον αναμενόμενες Βρετανικές ταινίες της χρονιάς, έρχεται στις 12 Σεπτεμβρίου σε διανομή Tulip Entertainment.

Παρακάτω το πολλά υποσχόμενο trailer.