Brightburn – Brightburn: Ζωντανή Κόλαση

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2019 

Διάρκεια: 91 λεπτά 

Είδος: Sci-Fi Τρόμου 

Βαθμολογία: * * 

Σκηνοθεσία: David Yarovesky 

Πρωταγωνιστούν: Elizabeth Banks, David Denman, Jackson A. Dunn, Jennifer Holland, Emmie Hunter, Matt Jones, Meredith Hagner, Becky Wahlstrom, Abraham Clinkscales, Christian Finlayson. 

Κάπου σε μια αγροτική κωμόπολη του Κάνσας ζουν σε μια μεγάλη φάρμα ο Κάιλ και η Τόρι Μπρέγερ. Το αγαπημένο ζευγάρι, αν και έχει προσπαθήσει, δεν έχει καταφέρει να κάνει παιδιά μέχρι που τα όνειρά τους γίνονται πραγματικότητα τη νύχτα που έρχεται επιτέλους ένα μωρό. Τα χρόνια περνάνε και ο Μπράντον μεγαλώνει ήσυχα και ωραία, ενσαρκώνοντας ό,τι επιθυμούσαν οι Μπρέγερ. Έξυπνος, ταλαντούχος και γεμάτος περιέργεια για τον κόσμο, ο Μπράντον αρχίζει να εκδηλώνει κάποιες ασυνήθιστες δυνάμεις όσο πλησιάζει την εφηβεία, κάνοντας την Τόρι να αμφιβάλλει για τον ίδιο της τον γιο. Όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο τρομακτικός γίνεται ο Μπράντον και τόσο πιο κοντά βρίσκεται ένας θανάσιμος κίνδυνος για όλους.

Μια οικογενειακή υπόθεση πίσω και μπροστά από την κάμερα: Οι Τζέιμς Γκαν, σκηνοθέτης του Guardians of the Galaxy, αναθέτει ως παραγωγός στον αδελφό του Μπράιαν και τον εξάδελφο Μαρκ να γράψουν μια φιλόδοξη αντιστροφή του Sci-Fi μύθου του Superman, την οποία αναθέτει σκηνοθετικά στον ανερχόμενο μάστερ των b movies τρόμου Ντέιβιντ Γιαροβέσκι. Το αποτέλεσμα είναι μια οικογενειακή ιστορία γεμάτη ένοχα μυστικά, σκοτεινές γωνίες και προβληματικά οιδιπόδεια που ναι μεν έχει τις βάσεις της στην επιστημονική φαντασία αλλά τελικά γέρνει αποφασιστικά και μοιραία στον τρόμο των jump scares και των ευκολιών της πλοκής προκειμένου να δικαιολογηθεί ακόμη μια γραφικά ευφάνταστη σφαγή.

Θα μπορούσε να πάρει εντελώς διαφορετικό δρόμο αυτή η ιδέα της ανατροπής όσων αντιπροσωπεύει ένας σούπερ ήρωας στη σύγχρονη Pop κουλτούρα και όχι το δρόμο του εφιάλτη στη φάρμα με τα διαστημόπλοια. Είναι κρίμα και άδικο για τη φιλοδοξία ενός τέτοιου εγχειρήματος να λοξοδρομεί σε λάθος αισθητικά μονοπάτια, πόσο μάλλον που ο σκηνοθέτης έχει καλή αίσθηση του ρυθμού και των μηχανισμών του θρίλερ.

Αυτό όμως δεν έπρεπε να είναι ακόμη μια ταινία τρόμου για το εφηβικό κοινό των multiplex. Κύριε Κυβερνήτα των Guardians, την πατήσατε! 

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 23.05.19