Everything is Wonderful

Παραγωγή: ΗΠΑ/Ελλάδα – 2017 

Διάρκεια: 79 λεπτά 

Είδος: Κομεντί 

Βαθμολογία: * * 

Σκηνοθεσία: Pia Mechler 

Συν-σκηνοθεσία: Stephanie Angel 

Πρωταγωνιστούν: Τόνια Σωτηροπούλου, Pia Mechler, Hannah Herzsprung, Αλέξης Γεωργούλης, James Coker, Ron Brawer, Teddy Griffith, Tyron Ricketts. 

Νέα Υόρκη: η ευκατάστατη Γερμανίδα Λένα, παντρεμένη με Αμερικανό, πλήττει όλο και περισσότερο με τη φαινομενικά ανέμελη ζωή της στο όμορφο διαμέρισμά της στο Μπρούκλιν. Η Μαρία, άνεργη ηθοποιός σε σαπουνόπερες, εργάζεται πλέον ως σερβιτόρα απογοητευμένη που η καλλιτεχνική της καριέρα έχει κολλήσει. Δύο φίλες, ξένες στη Νέα Υόρκη με πολλά κοινά στοιχεία. Όταν η Λένα διαπιστώνει ότι ο σύζυγός της την απατά, η Μαρία και η Λένα αποφασίζουν να συγκατοικήσουν και να βιώσουν μια εβδομάδα ξέφρενου πάρτι. Οι δυο τους θα προσπαθήσουν να βρουν την προσωπική τους ευτυχία, καθώς δοκιμάζουν τα όρια της ελευθερίας και της φιλίας τους. 

Ένα girl movie, γεμάτο αισιοδοξία, τρέλα αλλά και με ένα αντρικό voice over να σχολιάζει τις πράξεις των κοριτσιών και να ορίζει ουσιαστικά το πεδίο δράσης τους. Οι νευρώσεις είναι σε πρώτη ζήτηση αφού βρισκόμαστε στην πατρίδα τους τη Νέα Υόρκη και το casual sex γίνεται περιστασιακό φάρμακο μέχρι να αποκατασταθεί (ή όχι) η τάξη.

Για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο η κοσμοπολίτισσα Γερμανίδα Πία Μέχλερ πήρε την καλύτερη φίλη της την Τόνια Σωτηροπούλου, έβαλαν κάτω τις γλυκόπικρες εμπειρίες τους από την Νέα Υόρκη και μας παρέδωσαν μια μεταφεμινιστική γουντιαλενική κομεντί, με αυτοσχεδιασμούς διαλόγων, αρκετό χιούμορ αλλά και μια κάποια χαλαρότητα και έλλειψη αφηγηματικού focus. Παρόλο λοιπόν που δεν είναι όλα wonderful με την ταινία, παραμένει  ένα ευπρόσωπο δείγμα ανεξάρτητου αμερικάνικου σινεμά και μάλιστα από εκεί που δεν το περιμένεις. Θετική έκπληξη η Τόνια Σωτηροπούλου, πολύ ικανοποιητική ως struggling actress στην πόλη των ευκαιριών (και με εξαιρετική προφορά των Αγγλικών).

Η ταινία είχε κάνει την Ελληνική της πρεμιέρα στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. 

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 23.05.19