L'homme fidèle – Ένας Πιστός Άντρας

Παραγωγή: Γαλλία – 2018 

Διάρκεια: 75 λεπτά 

Είδος: Κομεντί 

Βαθμολογία: * * * 

Σκηνοθεσία: Louis Garrel 

Πρωταγωνιστούν: Louis Garrel, Laetitia Casta, Lily-Rose Depp, Joseph Engel, Diane Courseille, Vladislav Galard. 

Ο Αμπέλ είναι τρελά ερωτευμένοε με τη Μαριάν με την οποία συζούν μέχρι τη στιγμή που του ανακοινώνει κάπως ανορθόδοξα ότι είναι ερωτευμένη με άλλον και μάλιστα τον κολλητό του Πολ. Οκτώ χρόνια αργότερα ο Αμπέλ συναντά ξανά τη Μαριάν…στην κηδεία του πρόωρα χαμένου Πολ. Ο Θάνατός σου η ζωή μου για τον Αμπέλ που αποφασίζει να ξανακερδίσει τη Μαριάν. Κάτι που θα συμβεί μόνο αν ο Ζοζέφ, ο γιος του Πολ και της Μαριάν, και η αδελφή του Πολ, η Εβ που υπήρξε πάντα τρελά ερωτευμένη με τον Αμπέλ, σταματήσουν να μηχανορραφούν σε βάρος τους.

Η δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του Λουί Γκαρέλ έχει την ευλογία της σεναριακής συνεργασίας με τον τρισμέγιστο Ζαν Κλοντ Καριέρ, η σφραγίδα ευφυίας του οποίου είναι εμφανής στους διαλόγους και το σταδιακό ξεφλούδισμα των προθέσεων αυτού του ερωτικού τριγώνου-με ουρά ένα ιδιοφυές σχεδόν μακιαβελικό παιδί. Μια ανάλαφρη επιφανειακά ταινία που χρωστάει εξίσου πολλά τόσο στη Νουβέλ Βαγκ και την αφηγηματική της ελευθερία όσο και στην κλασσική λογοτεχνία τύπου «Επικίνδυνες Σχέσεις» με τα αμφιλεγόμενα κίνητρα και τις συνεχείς μηχανορραφίες των δύο αντίζηλων γυναικών, των οποίων βασικός στόχος είναι ο-καθόλου τυχαία ονομαζόμενος Αμπέλ (Άβελ)-πρωταγωνιστής.

Ανάμεσα στον κλασικισμό και τη σύγχρονη ρομαντική κομεντί, αυτή η χαριτωμένη, ανάλαφρη και μάλλον επιφανειακή συναισθηματικά ταινία μοιάζει με αστραφτερή αντανάκλαση πάνω σε καθρέφτη όπως και ο, διάσημος στη Γαλλία για την προσωπική του ζωή και ολίγον νάρκισσος πλην ταλαντούχος, δημιουργός της. Κι όπως λέει ο ίδιος «Στην ουσία της, είναι μία σύγχρονη κωμωδία ηθών». Ηθών εντός Σένγκεν…

Επίσημη συμμετοχή Toronto Film Festival, Βραβείο Σεναρίου San Sebastian Film Festival και Υποψηφιότητα Σεζάρ για την Λίλι Ρόουζ Ντεπ. 

Διανομή: Tanweer 

Στις αίθουσες από 23.05.19