Ένα όνειρο καλοκαιρινής νύχτας στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

Στις 6 & 7 Ιουλίου το Π.Π.Ι.Ε.Δ μετατρέπεται σ’ ένα μαγεμένο δάσος βγαλμένο από όνειρο με τους θεατές να συμμετέχουν στ’ όνειρο αυτό! 

Η Θεατρική Ομάδα ΔΡΩΜΕΝΟ by Lud Project επιστρέφει φέτος στην Νέα Φιλαδέλφεια, μετά την περυσινή της επιτυχία με την Λοκαντιέρα του Γκολντόνι, για να παρουσιάσει τη δική της άποψη για το μαγικό Σαιξπηρικό αριστούργημα που δεν σταμάτησε ποτέ να στολίζει μικρές και μεγάλες σκηνές, κρατικές, ιδιωτικές και ερασιτεχνικές σε όλα τα μήκη και πλάτη της Υφηλίου. Κόντρα στο εκλογικό ρεύμα των ημερών, η επιτυχημένη θεατρική ομάδα με καθοδηγητή τον Σπύρο Κοπανιτσάνο καλεί το κοινό να συμμετάσχει σε μια μαγική θεατρική γιορτή. 

Το έργο

Ο Δούκας της Αθήνας Θησέας ετοιμάζεται να παντρευτεί τη βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη. Ενώ γίνονται οι ετοιμασίες του γάμου, μια νέα αρχοντικής καταγωγής, η Ερμία ζητά τη άδεια του Θησέα, να παντρευτεί τον Λύσανδρο που αγαπά, και όχι τον Δημήτριο για τον οποίο την προορίζει ο πατέρας της. Ο Θησέας αρνείται και η Ερμία με τον Λύσανδρο αποφασίζουν να το σκάσουν  και να κρυφτούν στο δάσος της Αθήνας. Ο Δημήτριος, που μαθαίνει το σχέδιό τους από την Ελένη, φίλη παιδική της Ερμίας και τρελά ερωτευμένη με τον Δημήτριο, τους ψάχνει στο δάσος. Η Ελένη τυφλωμένη από τα αισθήματά της για τον Δημήτριο τους ακολουθεί και εκείνη. Το ίδιο βράδυ, στο δάσος μια παρέα μαστόρων της Αθήνας ετοιμάζουν μια θεατρική παράσταση προς τιμή του Θησέα και της Ιππολύτης. Αυτό που κανείς δεν γνωρίζει είναι ότι στο δάσος έχουν μαζευτεί νεράιδες και ξωτικά μαζί με τον βασιλιά τους τον Όμπερον και τη βασίλισσά τους την Τιτάνια. Αυτά τα πλάσματα του καλοκαιριού εμπλέκονται στις δράσεις των θνητών, με πρωταγωνιστή πάντα τον σκανταλιάρη Πουκ, ο οποίος στην προσπάθειά του να υπακούσει τις εντολές του Όμπερον, αλλά κυρίως υπακούοντας στην παιχνιδιάρικη, έμφυτη τάση του για ζαβολιές, με μαγικό τρόπο, μπερδεύει τις ζωές των θνητών και τις σχέσεις μεταξύ τους. 

Μια βραδιά με πολλή μαγεία, αστείες καταστάσεις και παρεξηγήσεις που τελειώνει ευχάριστα με τους γάμους του Θησέα και όχι μόνο. Αφού φυσικά ο Πουκ έχει βάλει επιτέλους τα πράγματα στη θέση τους. Και όλα μοιάζουν σαν ένα, όνειρο, στο μαγεμένο δάσος της Αθήνας, μια καλοκαιρινή νύχτα. 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Σκηνοθεσία – Δραματουργική Επεξεργασία: Σπύρος Κοπανιτσάνος

Μουσική Επεξεργασία: Σταύρος Γκόγκος

Κατασκευή Σκηνικού: Γιώργος Δρογγίτης

Κοστούμια (Κατασκευή και μελέτη): Μαίρη Λάφη

Ειδικές Κατασκευές κοστουμιών: Ιφιγένεια Κωφού  

Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης: Μόσχος Μίλτος, Στέλλα Χατζή, Κολέτ Χρυσόχου, Αναστάσης Θεοδωρίδης, Φωτεινή Κουζηνού, Ειρήνη Καφεσάκη, Χρήστος Καυγάς, Κατερίνα Κακαρά, Ρεβέκκα Κολοβέα, Γιάννης Ζουλεμίδης, Βίκυ Ποθητού, Μαριλένα Καρακούλη, Σπύρος Κοπανιτσάνος, Ευαγγελία Σαγιάννη, Μαίρη Λάφη, Γιώργος Δρογγίτης, Άννα Χαλαμπάκη  

Συμμετέχουν: Μαρίνα Καράτσαλου, Ελένη Τσάλα, Αλέκα Κούκο, Στέλλα Κιάρη, Μαρία Ζουμπανέα, Πάολα Κούκο. 

ΙΝΦΟ 

«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» 

Σάββατο 06 Ιουλίου και Κυριακή 07 Ιουλίου στις 21:00   

Ανοιχτό Θέατρο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ)

Λ. Δεκελείας 152 & Ατταλείας, ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ    

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ