Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile - Τεντ Μπάντι Ένας Γοητευτικός Δολοφόνος

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2019 

Διάρκεια: 110 λεπτά 

Είδος: Αστυνομικό Θρίλερ 

Βαθμολογία: * * * 

Σκηνοθεσία: Joe Berlinger 

Πρωταγωνιστούν: Zac Efron, Lily Collins, Kaya Scodelario, Haley Joel Osment, Angela Sarafyan, Morgan Pyle, James Hetfield, Jeffrey Donovan, Dylan Baker, Terry Kinney, Jared Joplin, Joe Berlinger, Brian Geraghty, Jim Parsons και ο John Malkovich. 

Σίατλ 1969: Η Λιζ, ανύπαντρη μητέρα ενός μικρού κοριτσιού γνωρίζει και ερωτεύεται τον ωραίο, τρυφερό και χαρισματικό φοιτητή νομικής Τεντ που επίσης ανταποκρίνεται στο αίσθημα. Τα χρόνια περνάνε και οι τρεις τους συζούν σαν μια ευτυχισμένη οικογένεια. Μέχρι την στιγμή που ο Τεντ συλλαμβάνεται και κατηγορείται για μια σειρά από ειδεχθείς φόνους. Η ανησυχία της Λιζ σιγά-σιγά μετατρέπεται σε παράνοια που την κάνει να αναρωτηθεί πόσο καλά γνωρίζει τον άνδρα με τον οποίο μοιράζεται την ζωή της καθώς όλο και περισσότερες αποδείξεις έρχονται στο φως. Είναι άραγε ο Τεντ στα αλήθεια ένοχος;

Βασισμένη στο βιβλίο της επί σειρά ετών συντρόφου του Τεντ Μπάντι Λιζ Κένταλ «THE PHANTOM PRINCE: MY LIFE WITH TED BUNDY», η ταινία πήρε τον πρωτότυπο τίτλο της από μια αποστροφή του λόγου του δικαστή που καταδίκασε σε θάνατο τον περιβόητο serial killer, στο ρόλο του οποίου δικαστή διασκεδάζει αφάνταστα ένας απίθανος Τζον Μάλκοβιτς. Όπως εξαιρετικός στο ρόλο του δολοφόνου είναι και ο ωραίος Ζακ Έφρον που καταφέρνει να ισορροπήσει ερμηνευτικά πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί που ενώνει την γοητευτική αθωότητα του Μπάντι με τις στιγμές που η κάμερα συλλαμβάνει το σκοτεινό ή απαθές βλέμμα του φέρνοντας ρίγη ανατριχίλας.

Ο καταξιωμένος Αμερικανός ντοκιμαντερίστας Τζο Μπέρλινγκερ φέρνει σ αυτή την αποσπασματική δραματοποίηση της ζωής ενός πρωταρχικού serial killer όλη την αυθεντικότητα ενός ντοκουμέντου εποχής, κρατώντας μάλιστα ο ίδιος ένα μικρό γκεστ ρόλο προς το τέλος, του δημοσιογράφου που παίρνει συνέντευξη από το καταδικασμένο σε θάνατο τέρας. Η ταινία φυσικά δεν περιλαμβάνει παρά ελάχιστα ίχνη από τη φονική δραστηριότητα του Μπάντι και είναι λογικό αφού βασίζεται στις αναμνήσεις της συντρόφου του που αγνοούσε τη διπλή του ταυτότητα ωστόσο η σκηνοθεσία υποβάλλει τον θεατή σε ένα ζοφερό αιματοβαμμένο κλίμα και τον κάνει να συμπληρώνει με τη φαντασία του τα κενά.

Με συμμετοχές στα καταξιωμένα φεστιβάλ του Sundance και της Tribeca η ταινία προβλήθηκε τελικά στις ΗΠΑ μέσα από την πλατφόρμα του Netflix. Όπως και η σχετική σειρά 4 επεισοδίων που δημιούργησε ταυτόχρονα ο Τζο Μπέρλινγκερ με τίτλο Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes. 

Διανομή: Spentzos Films 

Στις αίθουσες από 11.07.2019