Το δικό μας σινεμά επανέρχεται για ένα ακόμη μήνα παραστάσεων

 

Ίσως και να θεωρήθηκε δεδομένη η επιτυχία του νέου εγχειρήματος του Ηλία Μαροσούλη στο Πεδίο του Άρεως, ωστόσο λίγοι θα περίμεναν ότι θα ήταν τόσο μεγάλη: 40 χιλιάδες θεατές  τον πρώτο μήνα παραστάσεων που, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ξεπέρασαν τους 100 χιλιάδες μέχρι τη διακοπή του 15αύγουστου, εξαιρετικές κριτικές, συνεχή sold out και ενθουσιασμός από τον πλούτο και την ποιότητα του προσφερόμενου θεάματος. Ένα κερδισμένο στοίχημα !

Το δικό μας σινεμά είναι τελικά κάτι παραπάνω από ένα θεατρικό μιούζικαλ. Το έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, είναι ένα σύγχρονο έργο αναφοράς για τη λαϊκή κουλτούρα της Ελλάδας του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα, μιας κουλτούρας που επιβιώνει ακόμη μέσα από τις χιλιάδες τηλεοπτικές επαναλήψεις των ταινιών της εποχής. Είναι επίσης μια μεταθανάτια ωδή στον άνθρωπο που υπήρξε μοναδικός στη δημιουργία αυτής της κουλτούρας, τον Φιλοποίμενα Φίνο.Ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ που εκτυλίσσεται σε ένα φανταστικό, πλην όμως απόλυτα γνώριμο, παράλληλο σύμπαν με τον κόσμο της Φίνος Φιλμς, αλλά και την θεατρική πιάτσα των 60s που έρχεται να κλείσει (;) τους λογαριασμούς του δημιουργικού δίδυμου με το λαϊκό θέαμα, ένα είδος που κατέχουν άριστα. Τεράστια η συμβολή του Φωκά Ευαγγελινού στη σκηνοθεσία που ανασυνθέτει, με απόλυτο περφεξιονισμό, είδωλα και θρύλους ενός ένδοξου παρελθόντος και προσφέρει στο θεατρόφιλο κοινό ένα απαράμιλλο θέαμα το οποίο υποστηρίζουν με το ταλέντο τους 17 υπέροχοι ηθοποιοί οι οποίοι παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν 37 αγαπημένα τραγούδια με 12μελή ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής και με την συνοδεία 24μελούς μπαλέτου. 

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Δέσποινα Βανδή, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Κώστας Κόκλας, η Κατερίνα Λέχου, ο Μέμος Μπεγνής, ο Γιώργος Χρανιώτης, η Σύλβια Δελικούρα, η Παρθένα Χοροζίδου, η Ευγενία Σαμαρά, η Μαριλού Κατσαφάδου, ο Δημήτρης Γαλάνης, η Μαριαλένα Ροζάκη, ο Γιώργος Τσούρμας, ο Γιάννης Ρούσος και σε ξεχωριστούς ρόλους, η Πηνελόπη Πιτσούλη, η Ελένη Γερασιμίδου και ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Όλοι ενωμένοι ξανάρχονται μετά από ένα σύντομο διάλειμμα για διακοπές στο ραντεβού τους με την επιτυχία, πάντα σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου, Μιχάλη Ρέππα και Φωκά Ευαγγελινού.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην εξαιρετική παρουσία της Δέσποινας Βανδή που είναι από μόνη της ένα κερδισμένο στοίχημα για την ελληνική θεατρική σκηνή. Πρέπει να την δει και να την ακούσει κανείς για να πιστέψει αυτήν την υπέροχη μεταμόρφωση μιας λαϊκής Pop τραγουδίστριας σε ολοκληρωμένη σταρ του μουσικοχορευτικού θεάτρου!

Περισσότερα για την παράσταση εδώ

ΙΝΦΟ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΙΝΕΜΑ

Θανάσης Παπαθανασίου - Μιχάλης Ρέππας 

Μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου

Ημέρες Παραστάσεων: Τετάρτη-Κυριακή στις 20:45

Διάρκεια παράστασης: 3 ώρες

Τηλ.κρατήσεων: 210-8227471 & 210-8831487

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theatre/alsos/to-diko-mas-cinema/

Τιμές εισιτηρίων: από 7,5 € έως 70 €, Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις. Πληροφορίες: 2103428055, [email protected]

Θέατρο ΑΛΣΟΣ

Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως 

https://goo.gl/maps/oz1VRgLqkuZMmv8f8