Κάποτε στο Χόλιγουντ: Weekend Previews…με ουρά !

 

Once upon a time in Hollywood ο τίτλος της νέας 9ης ταινίας του δημιουργού του Pulp Fiction, Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μπραντ Πιτ οι πρωταγωνιστές της και 9 χιλιάδες σχεδόν οι θεατές που συνέρρευσαν το περασμένο 3ήμερο στα Previews σε 14 επιλεγμένες αίθουσες, νούμερο εξαιρετικό αν υπολογίσουμε ότι η σχεδόν 3ωρη διάρκεια δεν επιτρέπει πάνω από μια προβολή στις θερινές αίθουσες. 

Η σινεφίλ επιστολή αγάπης του Ταραντίνο στην Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ, που κορυφώνεται με την ανατριχιαστική δράση της συμμορίας του Τσαρλς Μάνσον, έφερε λοιπόν ουρές στις αίθουσες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου προβλήθηκε, επιβεβαιώνοντας τη φήμη που διατηρεί η υπογραφή Ταραντίνο αλλά και την αγάπη του κοινού για το σούπερ ταλαντούχο καστ (Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Al Pacino, Margot Robbie κ.α).

Οι κριτικές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ήταν διθυραμβικές, οι φήμες μιλούν για οσκαρικές υποψηφιότητες τριγύρω και οι παγκόσμιες εισπράξεις μέχρι χθες έχουν ξεπεράσει τα 180 εκατ. δολάρια. Και είναι ακόμη νωρίς…

Η ταινία βγαίνει στη χώρα μας σε ευρύ κύκλωμα αιθουσών την Πέμπτη 22 Αυγούστου. Υπομονή σε όσους φανατικούς δεν πρόλαβαν ή ήταν ακόμη στις διακοπές τους. Έχοντας παρακολουθήσει την ταινία στη δημοσιογραφική προβολή, θα πούμε μόνο ένα πράγμα: σ αρέσει δεν σ αρέσει το στιλ του Ταραντίνο πρόκειται για μια από τις βασικές ταινίες της χρονιάς που κάθε σινεφίλ πρέπει να βάλει στην ατζέντα του.

Επίσημο review την προσεχή Τετάρτη τα Μεσάνυχτα ακριβώς…