The Thread: Το νήμα του χορού γοήτευσε το κοινό στην Επίδαυρο

 

Η σπουδαία διεθνής παραγωγή της ΛΑΒΡΥΣ «The Thread» –διαβατήριο του ελληνικού πολιτισμού ανά τον κόσμο–, μετά την επιτυχημένη παγκόσμια πρώτη της στο Sadler’s Wells του Λονδίνου, βρέθηκε το Σάββατο 24 Αυγούστου στο φυσικό της χώρο, το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, σε μια λαμπερή βραδιά και σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το κοινό που κατέκλυσε το θέατρο γοητεύτηκε τόσο από την, πέρα από κάθε περιγραφή, εμπνευσμένη μουσική του μεγάλου Βαγγέλη Παπαθανασίου όσο και από τα εντυπωσιακά αρχαϊκά κοστούμια της Μαίρης Κατράντζου που αναδείχθηκαν ιδιαίτερα από τους φωτισμούς του Μάικλ Χαλς.

Εξαιρετική η ιδέα της Γεωργίας Ηλιοπούλου, διευθύνουσας συμβούλου της πολιτιστικής εταιρίας ΛΑΒΡΥΣ, ευτύχησε γενικά από τη χορογραφία του Ράσελ Μάλιφαντ, αν και υπήρξαν και κάποιες αμήχανες στιγμές που η μοντέρνα χορογραφία έμοιαζε ξένη πάνω στις αρχαϊκές φιγούρες των χορευτών. Στιγμές λίγες βέβαια, αφού στην πλειοψηφία τους οι 18 εξαίρετοι ως μονάδες χορευτές (9 άνδρες και 9 γυναίκες) έδειξαν να κατανοούν απόλυτα τον πυρήνα του έργου και την προσπάθεια του διάσημου χορογράφου Ράσελ Μάλιφαντ να παντρέψει καλλιτεχνικά αρχαιότητα, παράδοση και παρόν.

Το κοινό έδειξε να ενθουσιάζεται ιδιαίτερα με την απόδοση παραδοσιακών χορών όπως οι κρητικοί και οι ποντιακοί που έκαναν το Θέατρο να σειστεί από το χειροκρότημα. Ένα από τα εντυπωσιακότερα στοιχεία της παράστασης ήταν οι τεράστιες σκιές των χορευτών που έπεφταν με τους κατάλληλους φωτισμούς πάνω στα δέντρα του περιβάλλοντος χώρου, δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα.

Το «The Thread» θα παρουσιαστεί και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 21 έως τις 24 Νοεμβρίου. Μην το χάσετε με τίποτα!!!

Περισσότερα για το έργο εδώ