Nomis (Night Hunter) – Ο Κυνηγός της Νύχτας

Παραγωγή: Καναδάς/ΗΠΑ – 2018 

Διάρκεια: 98 λεπτά 

Είδος: Θρίλερ 

Βαθμολογία: * *   

Σκηνοθεσία: David Raymond 

Πρωταγωνιστούν: Henry Cavill, Ben Kingsley, Alexandra Daddario, Stanley Tucci, Brendan Fletcher, Minka Kelly, Nathan Fillion, Mpho Koaho, Emma Tremblay. 

Ένας ψυχικά εξαντλημένος αστυνομικός, το αστυνομικό σώμα στο οποίο ανήκει και ένας αυτόκλητος τιμωρός εμπλέκονται σε μία επικίνδυνη συνομωσία όταν συλλαμβάνεται μετά από χρόνια έρευνας ένας κατά συρροή δολοφόνος με πολλαπλές προσωπικότητες που συνδέεται με απαγωγές και δολοφονίες γυναικών.

Σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον Βρετανό σεναριογράφο Ντέιβιντ Ρέιμοντ, το φιλμ με αρχικό τίτλο Nomis ( πιθανόν λέξη της διεθνούς γλώσσας εσπεράντο που έχει σχέση με το όνομα) λανσαρίστηκε τελικά ως Night Hunter, δίνοντας έτσι και το μέτρο της προσγείωσης τυχόν καλλιτεχνικών φιλοδοξιών στο βωμό της διεθνούς αγοράς. Δεν είναι κακό να αφιερώνεται ένας δημιουργός στις ταινίες είδους όπως στην περίπτωση του Κυνηγού της Νύχτας όμως…ου παντός πλειν ες Φίντσερ!

Προφανώς και στο χαρτί η ταινία θα φαινόταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα για να προσελκύσει πρωτοκλασάτα ονόματα όπως ο «Σούπερμαν» Χένρι Κάβιλ, ο Σερ Κίνγκσλεϊ, η δυναμική Αλεσάντρα Νταντάριο και ο πολυτάλαντος Στάνλεϊ Τούτσι.

Στην πράξη έχουμε στα χέρια μας ένα serial killer θρίλερ που δεν ξεφεύγει από από τον σωρό των θρίλερ που κατακλύζουν τηλεοπτικές πλατφόρμες και δεν έχει παρά ελάχιστα πρωτότυπα στοιχεία να προσθέσει στο είδος. Παρακολουθείται βέβαια με αρκετό ενδιαφέρον από τους φίλους των θρίλερ, κυρίως λόγω του καστ, αλλά ξεχνιέται επί τη αποχωρήσει. Next! 

Διανομή: Tanweer 

Στις αίθουσες από 10.10.19