Gemini Man

Παραγωγή: Κίνα/ΗΠΑ – 2019 

Διάρκεια: 117 λεπτά 

Είδος: Sci Fi Θρίλερ Περιπέτεια 

Βαθμολογία: * * ½ 

Σκηνοθεσία: Ang Lee 

Πρωταγωνιστούν: Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen, Benedict Wong, Douglas Hodge, Ralph Brown, Linda Emond, Ilia Volok, E.J. Bonilla. 

Όταν ο Χένρι Μπρόγκαν, 50χρονος επαγγελματίας εκτελεστής για λογαριασμό των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών, αποφασίζει να συνταξιοδοτηθεί, βρίσκεται καταδιωκόμενος από τον εξίσου θανάσιμο 24χρονο κλώνο του. Ο Χένρι, με τη βοήθεια της νεαρής πράκτορα Ντάνι και του παλιού του συντρόφου Μπάρον, βρίσκονται κυνηγημένοι καθώς διασχίζουν την υφήλιο αναζητώντας την αλήθεια. Αυτό που ανακαλύπτουν θα αναγκάσει το Χένρι να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που εμπιστευόταν και να αποφασίσει ποιανού η ζωή αξίζει περισσότερο – η δική του ή του κλώνου του;

Τα δυο Όσκαρ του Ανγκ Λι επενδύονται στην υπηρεσία της τελευταίας λέξης της τρισδιάστατης ψηφιακής τεχνολογίας σε ένα αστραφτερό πανάκριβο φιλμ, το οποίο δυστυχώς πάσχει θανάσιμα στο περιεχόμενο. Ο δημιουργός του Τίγρη και του Δράκου και της Ζωής του Πι προφανώς δεν πήρε το καλλιτεχνικό του μάθημα με την προηγούμενη επίσης ψηφιακά προηγμένη ταινία του Billy Lynn που δεν κατάφερε καν να δει το σκοτάδι των κινηματογραφικών αιθουσών. Έρχεται λοιπόν ξανά να επενδύσει τα ταλέντα του σε ακόμη πιο προηγμένη τεχνολογία (με το μέγιστο αριθμό 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο και σε 4Κ),  συνεργαζόμενος με τον έμπειρο παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ που βρίσκεται στην εκ διαμέτρου αντίθετη πλευρά του Χόλιγουντ. Θεωρητικά τα ετερώνυμα έλκονται αλλά η έμφαση στην τεχνολογία σπρώχνει σε δεύτερη μοίρα όλα τα υπόλοιπα και παίρνει στο λαιμό της τον Γουίλ Σμιθ, βάζοντάς τον να αναμετρηθεί με το κλωνοποιημένο ψηφιακό αντίγραφο του εαυτού του σε μια κοινότυπη κατασκοπική περιπέτεια με καταδιώξεις, ανατινάξεις και εξωτικά locations αλλά με καμία απολύτως πρωτοτυπία. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι μεν πολύ ευπρόσωπο οπτικά, ωστόσο ρηχό και κουραστικά προβλέψιμο. Για κοινό χωρίς μεγάλες απαιτήσεις. 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 10.10.19