The Informer – 3 Δευτερόλεπτα

Παραγωγή: Βρετανία – 2019 

Διάρκεια: 113 λεπτά 

Είδος: Αστυνομικό Θρίλερ 

Βαθμολογία: * * ½ 

Σκηνοθεσία: Andrea Di Stefano 

Πρωταγωνιστούν: Joel Kinnaman, Rosamund Pike, Clive Owen, Common, Ana de Armas, Nasir Jama, Ruth Bradley, Arturo Castro, Martin McCann, Sam Spruell, Jenna Willis, Eugene Lipinski. 

Ο Πιτ Κόσλοου, βετεράνος και παρασημοφορημένος πεζοναύτης των Ειδικών Δυνάμεων, είναι ένας φαινομενικά ευτυχισμένος οικογενειάρχης με τη γυναίκα του και το κοριτσάκι τους. Ο Πιτ, επίσης, μόλις έχει αποφυλακιστεί, καταδικασμένος για ένα έγκλημα που είχε κάνει για να προστατέψει την γυναίκα του, Η αποφυλάκιση ήταν μια προσφορά του FBI προκειμένου να εκτελεί  χρέη πληροφοριοδότη και να χρησιμοποιήσει την καταγωγή και τις ικανότητες του για να αποκαλύψει το Πολωνικό δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών της Νέας Υόρκης. Φυσικά τα πράγματα θα πάνε στραβά και ο Πιτ θα καταλήξει με ένα νεκρό μυστικό αστυνομικό στα χέρια και πίσω στη φυλακή, εγκλωβισμένος ανάμεσα στα πυρά των ψυχρών μηχανισμών του FBI και της αδίστακτης μαφίας.

Πώς να αντιδράσει ένας άνθρωπος παγιδευμένος ανάμεσα σε μηχανισμούς εξουσίας, εξίσου αδυσώπητους από όποια μεριά του νόμου και να βρίσκονται; Αυτό επιχειρεί να μας εκθέσει μέσα από μια σκληρή ιστορία φυλακής, γεμάτη τατουάζ, βία και ηθικά διλήμματα ο Ιταλός ηθοποιός Αντρέα ντι Στέφανο στο δεύτερο σκηνοθετικό του εγχείρημα μετά το Escobar: Paradise Lost του 2014. Με τη συνεργασία του Βρετανού Ρόουαν Τζόφι στο σενάριο, μεταφέρει στις ΗΠΑ το Σουηδικό αστυνομικό μυθιστόρημα «3 Δευτερόλεπτα», θρίλερ γραμμένο από τον δημοσιογράφο ερευνητή Άντερς Ρόσλουντ σε συνεργασία με τον Μπέργκε Χέλστρομ που μετέφερε τις εμπειρίες του από τον υπόκοσμο των ναρκωτικών στην προηγούμενη ζωή του. Μια δυνατή, γεμάτη γνησιότητα, ιστορία που μετατρέπεται σε μια Βρετανική παραγωγή που προσαρμόζει το σκανδιναβικό χαρακτήρα στους σκοτεινούς τόνους ενός αμερικάνικου θρίλερ φυλακής, όχι χωρίς αμηχανία ή σεναριακούς πλατυασμούς. Οι πολιτιστικές μείξεις (για να πιάσουμε το πλατύ κοινό των Multiplex αλλά και των τηλεοπτικών συνδρομητικών δικτύων) δεν αποδίδουν πάντα ικανοποιητικά, αν και στην περίπτωση μας το έμπειρο τριεθνές καστ (ο Σουηδός Κίναμαν, η Αγγλίδα Πάικ και ο Αμερικανός Κόμον) βοηθά πολύ στην εξέλιξη αυτού του αντεστραμμένου Prison Break. Ίσως το θέμα να χρειαζόταν τελικά μια μίνι σειρά για να λειτουργήσει καλύτερα ωστόσο το φιλμ έχει σκηνοθετικό  ενδιαφέρον και συναρπαστικές στιγμές. 

Διανομή: Spentzos Films 

Στις αίθουσες από 24.10.19