Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Η παρουσίαση του Comic ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσίασε το comic Φεστιβάλ την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, στην Αθήνα, σε ένα προχριστουγεννιάτικο πάρτι στο six d.o.g.s. 

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης και η κριτικός κινηματογράφου Πόλυ Λυκούργου υποδέχτηκαν το κοινό και μίλησαν για το comic, τους ήρωές του και τη φεστιβαλική του ατμόσφαιρα. Οι αγαπημένοι comic artists Γιώργος Γούσης, Παναγιώτης Πανταζής και Γεωργία Ζάχαρη μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τη συγγραφή και τον σχεδιασμό του έργου τους και υπέγραψαν αντίτυπα της επετειακής έκδοσης. 

 Η κριτικός ΠΟΛΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ με το έργο ανά χείρας

Το comic Φεστιβάλ είναι μια ιστορία για σινεμά, τέχνη, αλλά και για την ίδια τη ζωή, για τις σκοτεινές αίθουσες, τα φωτεινά πρωινά στη θάλασσα και την κοσμοσυρροή στα μπαρ, τις γνωριμίες, τις συνεργασίες και τις συζητήσεις για το μέλλον. Οι δύο ήρωες, ο Σωτήρης και η Ντάρια, μπλέκονται με την ιστορία του Φεστιβάλ, καθώς κινούνται, αγαπιούνται, μεγαλώνουν και ωριμάζουν σε τρεις εποχές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: στο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον του. Τη σχέση τους κατευθύνουν και σχολιάζουν, άχρονα, άνθρωποι που μέσα στις δεκαετίες του Φεστιβάλ έχουν δουλέψει γι' αυτό ή του έχουν προσφέρει τις ταινίες και τα κείμενά τους. Από τον Νάνι Μορέτι στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, αγαπημένοι κινηματογραφιστές και ηθοποιοί κάνουν την εμφάνισή τους (μέσα από τα καρέ του comic) στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης, αλλά και στους χώρους του Φεστιβάλ. 

Το comic Φεστιβάλ κυκλοφορεί στα ελληνικά και στα αγγλικά και είναι διαθέσιμο προς πώληση στα βιβλιοπωλεία Πολιτεία, Πρωτοπορία και Ιανός, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε πάρτι με χορηγό την Fischer. 

Ορέστης Ανδρεαδάκης, Πόλυ Λυκούργου και οι 3 δημιουργοί του Comic

Facebook TIFF:  https://www.facebook.com/filmfestivalgr 

Twitter TIFF:     https://twitter.com/filmfestivalgr 

Instagram TIFF: https://www.instagram.com/filmfestivalgr