Bombshell – Βόμβα

Παραγωγή: ΗΠΑ/Καναδάς – 2019 

Διάρκεια: 108 λεπτά 

Είδος: Δράμα 

Βαθμολογία: * * * 

Σκηνοθεσία: Jay Roach 

Πρωταγωνιστούν: Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie, John Lithgow, Allison Janney, Malcolm McDowell, Kate McKinnon, Connie Britton, Liv Hewson, Brigette Lundy-Paine, Rob Delaney, Mark Duplass, Stephen Root, Robin Weigert, Amy Landecker, Mark Moses, Nazanin Boniadi, Ben Lawson, Josh Lawson. 

Ένα «βγαλμένο από τη ζωή» σεξουαλικό σκάνδαλο δίνει την ευκαιρία στον Τσαρλς Ράντολφ, τον βραβευμένο με Όσκαρ συν-σεναριογράφο στο Μεγάλο Σορτάρισμα, να εισχωρήσει στα άδυτα της υπερσυντηρητικής Αμερικής και συγκεκριμένα στον τηλεοπτικό στυλοβάτη κάθε ακροδεξιάς άποψης, το FOX News του Ρούπερτ Μέρντοχ, και να κάνει φύλλο και φτερό τις υποκριτικές ιδιωτικές ζωές δημοσιογράφων πλήρως ταυτισμένων με την πιο συντηρητική και ακραία μορφή εξουσίας. Με αφορμή το σκάνδαλο μαζικής σεξουαλικής παρενόχλησης που ξέσπασε στο τηλεοπτικό δίκτυο, με κατήγορους διάσημες anchorwomen όπως η Μέγκιν Κέλι και η Γκρέτχεν Κάρλσον και κατηγορούμενο τον ηλικιωμένο ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο Ρότζερ Έιλς, ο Ράντολφ και ο ικανός σκηνοθέτης Τζέι Ρόουτς (δημιουργός του αξιοσέβαστου Trumbo) ξεδιπλώνουν μεθοδικά και με καυστικό χιούμορ τον τρόπο δουλειάς και τις λεπτές ισορροπίες ενός ειδησεογραφικού γίγαντα, χτίζοντας σιγά-σιγά το αδυσώπητο σεξιστικό πρόσωπο μιας εξουσίας που θα εύρισκε τον ιδανικό εκφραστή της σε έναν τόσο αμφιλεγόμενο Πρόεδρο όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, στην εκλογή του οποίου το Δίκτυο συνέβαλε αποφασιστικά.

Μια απίστευτη θηλυκή ερμηνευτική τριάδα, πλαισιωμένη από ένα ονειρεμένο ensemble cast, αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τα αληθινά πρόσωπα που τόλμησαν να παρεκκλίνουν από την (επίσης συντηρητική) ιδεολογία τους και να βγουν μπροστά καταγγέλλοντας «το χέρι που τις τάιζε» όταν αυτό δεν αρκέστηκε να μείνει σ αυτό το ρόλο. Σαρλίζ Θερόν, Νικόλ Κίντμαν και Μάργκο Ρόμπι συναγωνίζονται η μια την άλλη σε δυναμισμό, ένταση και μεθοδική δουλειά ενώ απέναντί τους ένας αγνώριστος Τζον Λίθγκοου κεντάει στο ρόλο του μακιαβελικού «αφεντικού».

Μια ταινία που περπατάει σε ιδεολογικά τεντωμένο σκοινί και καταφέρνει να ισορροπήσει με μαεστρία πάνω του, χωρίς να μετατρέπει τα αληθινά πρόσωπα αυτού του κατά βάθος πολιτικού δράματος σε υπερδεξιές καρικατούρες. Και σίγουρα μια ταινία που δεν την είδαν με καθόλου καλό μάτι στα πέριξ της Ουάσιγκτον! Αχ αυτοί οι «αριστεροί» του Χόλιγουντ! Εχθροί του Αμερικάνικου Έθνους πχια… Μετατρέπουν σε Βόμβες τις «Σεξοβόμβες» και συκοφαντούν ευυπόληπτους καναλάρχες με τα timesup και τα metoo τους…

Δύο υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες για τις Σαρλίζ Θερόν και Μάργκο Ρόμπι και μια μάλλον «κλειδωμένη» οσκαρική υποψηφιότητα για το αριστουργηματικό Makeup & Hairstyling. 

Διανομή: Spentzos Films 

Στις αίθουσες από 26.12.19