Spies in Disguise - Mετα-Μορφωμένοι Πράκτορες

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2019 

Διάρκεια: 102 λεπτά 

Είδος: Animation 

Βαθμολογία: * * ½ 

Σκηνοθεσία: Nick Bruno, Troy Quane 

Με τις φωνές των: Will Smith, Tom Holland, Rashida Jones, Ben Mendelsohn, Reba McEntire, Rachel Brosnahan, Karen Gillan, DJ Khaled, Masi Oka, Carla Jimenez. 

Στα Ελληνικά ακούγονται οι: Θοδωρής Σμέρος, Πάνος Αποστολόπουλος, Μαριάνθη Σοντάκη, Χρήστος Πλαΐνης, Γιάννης Στεφόπουλος, Λίλα Μουτσοπούλου, Παναγιώτης Καρμάτης, Στεφανία Φιλιάδη.  

Ο υπερκατάσκοπος Λανς Στέρλινγκ και ο επιστήμονας Γουόλτερ Μπέκετ είναι σχεδόν αντίθετοι χαρακτήρες. Ο Γουόλτερ είναι χαρακτήρας ήπιων τόνων, γλυκός και ευγενής. Ο Λανς… δεν είναι. Αλλά αυτό που λείπει από τον Γουόλτερ στις κοινωνικές δεξιότητες το κερδίζει χάρη στην ευφυία και την εφευρετικότητά του, κατασκευάζοντας μοναδικά gadgets τα οποία χρησιμοποιεί ο Λανς στις επικές του αποστολές. Όταν όμως, τα γεγονότα παίρνουν μια αναπάντεχη τροπή, ο Λανς αναγκάζεται να στηριχθεί στον Γουόλτερ για να αντιμετωπίσει τον Κίλιαν, έναν φοβερό cyborg τρομοκράτη αλλά και την Υπηρεσία που τον κατηγορεί για προδοσία.

 

Τα παιδία παίζει...κατάσκοπους και μάλλον τα καταφέρνει συμπαθητικά. Συναρπαστική πλοκή, χιούμορ, διδάγματα περί ήθους, φιλίας και ακεραιότητας και όντως πολύ καλό animation design. Η δε παραπάνω αναφερόμενη αναπάντεχη τροπή έχει να κάνει με τη μεταμόρφωση του τίτλου αφού ο Λανς, μετά από μια άτυχη στιγμή στο εργαστήριο του Γουόλτερ, μεταμορφώνεται σε…περιστέρι. Και ως περιστέρι πρέπει να τα βάλει με τον κακό και να σώσει την ανθρωπότητα. Μέχρι εκεί όμως εξαντλείται η πρωτοτυπία του εγχειρήματος αφού στο είδος την πρωτοκαθεδρία συνεχίζουν να έχουν οι Απίθανοι της Disney, το στιλ των οποίων δεν μπορεί να μην έρθει στο νου του θεατή καθώς παρακολουθεί τις περιπέτειες των δύο πρακτόρων στις 5 Ηπείρους. Ακόμη και το σκορ του Θίοντορ Σαπίρο μοιάζει σαν φόρος τιμής στα σκορ του Μάικλ Τζιακίνο για τους Απίθανους.

Δυστυχώς αυτό που δεν θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε, αφού η ταινία προβάλλεται αποκλειστικά μεταγλωττισμένη, είναι η φωνητική ερμηνεία του Γουίλ Σμιθ (κατ’ εικόνα και ομοίωση του οποίου έχει σχεδιασθεί ο Λανς) αλλά και του Spiderman Τομ Χόλαντ.    

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 26.12.19