…για πάντα

Παραγωγή: Ελλάδα– 2019 

Διάρκεια: 111 λεπτά 

Είδος: Ρομαντικό Δράμα   

Βαθμολογία: * * * 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος 

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κατερίνα Γερονικολού, Όλγα Δαμάνη, Χάρης Μαυρουδής, Ευγενία Σαμαρά. 

Συμμετέχουν: Στέργιος Αντούλας, Αντιγόνη Νάκα, Σπύρος Κυριάκος, Πένυ Αγοραστού.

Με την φιλική συμμετοχή των: Βασιλική Ανδρίτσου, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιώργος Αρμένης, Υρώ Λούπη, Ευαγγελία Μουμούρη, Σάκης Νταντούλας, Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας. 

O Πέτρος είναι επιτυχημένος σεφ με χόμπι τη συλλογή δίσκων βινυλίου. Στα 35 του πια, μοναχικός και απόμακρος, αναζητά ικανοποίηση σε εφήμερες σχέσεις και νυχτερινές εξορμήσεις. Η Ζωή, μια νεαρή σχεδιάστρια παιδικών κοστουμιών, ζει σε έναν άλλο παράλληλο κόσμο. Είναι ρομαντική, χαμηλών τόνων και ψάχνει για μια σταθερή σχέση. Δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες που θα διασταυρωθούν όταν οι δύο τους θα συναντηθούν τυχαία σε ένα βιβλιοπωλείο. Από τη φλόγα της σύγκρουσης, ένας δυνατός έρωτας θα γεννηθεί. Ένας έρωτας …για πάντα!

Issiz Adam: Πάντα μόνος. Η μεγάλη επιτυχία του Τούρκου σκηνοθέτη Τσαγκάν Ιρμάκ από το 2008, διασκευάζεται από τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και μεταφέρεται σε ελληνικό πλαίσιο από τον Γιάννη Παπαδάκο τον σκηνοθέτη των Bachelor 2 και 3. Σιγά ! Σιγά! Ήρεμα! Βάλτε πίσω τα φτυάρια στις θήκες τους! Αν νομίζετε ότι πρόκειται για ακόμη μια εμπορική ρομαντική μελούρα από τον παλιό καλό καιρό των έγχρωμων δραμάτων των 60s, απλά κάνετε λάθος! Ο Γιάννης Παπαδάκος υιοθετεί τη σχολή Παπακαλιάτη και χτίζει ένα εντυπωσιακά σκοτεινό δράμα χαρακτήρων που κρύβουν πολλά μυστικά και τραύματα πίσω από τη γυαλιστερή τους επιφάνεια.

Η ιστορία του Πέτρου και της Ζωής θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ σκοτεινό ερωτικό θρίλερ ωστόσο οι δημιουργοί του προτιμούν να κρατήσουν μια ισορροπία ανάμεσα στο ρομάντζο και το ψυχόδραμα. Με μετρημένους τόνους, στρωτή αφήγηση και καλούς βοηθητικούς χαρακτήρες και βέβαια με ένα σωστά δομημένο σενάριο (η προσαρμογή του από τον Γιάννη Τσιμιτσέλη παρακαλώ) που αποφεύγει τις μελοδραματικές ακρότητες, ο Παπαδάκος αφήνει πίσω την φαρσοκωμωδία των Bachelor και αποδεικνύει ότι είναι ικανός για μεγαλύτερα πράγματα.

Το πρωταγωνιστικό ζεύγος διαθέτει λάμψη, screen presence και καλή χημεία αλλά συχνά την παράσταση κλέβουν τόσο η γλυκύτατη Όλγα Δαμάνη στο ρόλο της «πεθεράς» όσο και ο Χάρης Μαυρουδής στο ρόλο του μαιτρ. Και οι δύο είναι η επιτομή του τι σημαίνει supporting actor. Τα locations που έχουν επιλεγεί για την ταινία φέρνουν συχνά στο νου το Αν του Παπακαλιάτη, αποθεώνοντας τη φωτογένεια του Ελληνικού τοπίου χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ταινία να υποπέσει στην αισθητική της διαφήμισης, χάρις στην υπέροχη δουλειά του Γιώργου Αργυροηλιόπουλου στη φωτογραφία. Σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη επιμέλεια η οποία έχει δοθεί στο καλλιτεχνικό μέρος, μπορούμε να μιλάμε για μια ευπρόσωπη παραγωγή που θα ικανοποιήσει το ευρύτερο νεανικό κοινό. Για να δούμε…   

Διανομή: Village Films 

Στις αίθουσες από 01.01.20 

 

ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο: Cagan Irmak

Διασκευή σεναρίου: Γιάννης Τσιμιτσέλης

Διεύθυνση Φωτογραφίας:  Γιώργος Αργυροηλιόπουλος 

Σκηνογράφος : Χρύσα Δαπόντε

Ενδυματολόγος : Κατερίνα Παπανικολάου

Μουσική Επιμέλεια : Λευτέρης Ξάνθης

Μοντάζ : Στέλλα Φιλιπποπούλου

Ηχοληψία : Πάνος Παπαδημητρίου

Διεύθυνση Παραγωγής : Γιώργος Δαμασκηνός

Οργάνωση παραγωγής : Θοδωρής Νιάρχος

Εκτέλεση Παραγωγής : CINEMONDE Productions 

Παραγωγή: ALOREAN Productions, CINEMONDE Productions

Συμπαραγωγή: ALPHA TV 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ (από τα production notes)

Η ταινία αυτή από την αρχή της αγκαλιάστηκε με αγάπη. Από τους ανθρώπους της Village που είχαν την ιδέα, μέχρι την εταιρία παραγωγής, τους ηθοποιούς μας, όλο το crew και φυσικά εμένα. Μας εντυπωσίασε η απλότητα και η αμεσότητα του σεναρίου, αλλά παράλληλα τα τόσα έντονα συναισθήματα που δημιουργεί. Μία αληθινή, πέρα για πέρα ρεαλιστική, ερωτική ιστορία στην Αθήνα του σήμερα. Ντυμένη με χρώματα, μυρωδιές και διαχρονικές μελωδίες μιας πόλης τόσο μεγάλης, όπου δύο εντελώς διαφορετικοί και ξεχωριστοί άνθρωποι έρχονται τόσο κοντά.. που ίσως αυτό να είναι και η μοιραία εξέλιξή τους.

Για όλους μας ήταν μία πρόκληση. Για εμένα ως νέο σκηνοθέτη, το να σκηνοθετήσω ένα ρομαντικό δράμα, ένα είδος που δεν το έχω επιχειρήσει ξανά στον κινηματογράφο, αλλά και για τους ηθοποιούς, ιδιαίτερα τον Γιάννη που ως επιτυχημένος κωμικός ηθοποιός έπρεπε να υποδυθεί έναν τόσο κόντρα ρόλο, πράγμα που το έκανε με μεγάλη επιτυχία και νιώθω υπερήφανος γι’ αυτόν.

Το “...για πάντα” επιδιώκουμε και ελπίζουμε να αγγίξει όλους τους θεατές όσο άγγιξε εμάς, να ταυτιστεί ο καθένας στο βαθμό που τον αφορά, να γεννήσει συναισθήματα και αναμνήσεις, και να μείνει χαραγμένο στην καρδιά του καθενός σαν μία μοναδική, έντονα συναισθηματική και ξεχωριστή ταινία ...για πάντα!