To Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας παρουσιάζει online έξι σπουδαίες παραστάσεις

 

Το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, ένα από τα πλέον ιστορικά θέατρα ρεπερτορίου της Αθήνας, με τριανταπέντε σχεδόν χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, δίνει τη δυνατότητα στο θεατρόφιλο κοινό, αλλά και σε φοιτητές θεατρολογίας και σπουδαστές σχολών υποκριτικής τέχνης, να παρακολουθήσουν σε έξι διαφορετικές ημερομηνίες, έξι παραστάσεις  “σταθμούς” στο ρεπερτόριο του θεάτρου (πέντε από το διεθνές δραματολόγιο & μία από την ελληνική λογοτεχνία). 

Στην τόσο δύσκολη συνθήκη που βιώνουμε όλοι, μένουμε σπίτι και βλέπουμε έξι σπουδαίες παραστάσεις, που αγαπήθηκαν από το κοινό και υμνήθηκαν από τους κριτικούς. Παραστάσεις που σκηνοθέτησαν σπουδαίοι δημιουργοί του θεάτρου που δεν είναι πια μαζί μας όπως ο Λευτέρης Βογιατζής και ο Μίνως Βολανάκης αλλά και νεότεροι σημαντικοί σκηνοθέτες όπως ο Στάθης Λιβαθινός, ο Νίκος Μαστοράκης και ο Δημήτρης Καραντζάς. 

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Μέσα από την ιστοσελίδα www.theatroodoukefallinias.gr μπορείτε στις παρακάτω συγκεκριμένες ημερομηνίες να απολαύσετε δωρεάν τις εξής παραστάσεις: 

Σάββατο 4 Απριλίου από τις 11.00πμ έως τις 11.00πμ της επομένης :

Oι δούλες, του Ζαν Ζενέ, σκηνοθεσία Λευτέρης Βογιατζής

Ιστορικό ανέβασμα του κλασσικού έργου το 2005, με τις Μπέττυ Αρβανίτη΄και Ρένη Πίττακή και με τις Μάγια Λυμπεροπούλου και Ανέζα Παπαδοπούλου στο ρόλο της Κυρίας. 

Κυριακή 5/4 από τις 11.00πμ έως τις 11.00πμ της επομένης :

Η Φόνισσα, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σκηνοθεσία Στάθης Λιβαθινός

Η Μπέττυ Αρβανίτη ερμηνεύει την ηρωίδα του Παπαδιαμάντη σε μια μεγάλη επιτυχία που κράτησε 2 σεζόν από το 2011 έως το 2013. 

Δευτέρα 6/4 από τις 11.00πμ έως τις 11.00 της επομένης :

H κυρία από τη θάλασσα, του Χένρικ Ιψεν, σκηνοθεσία Μίνως Βολανάκης

214 παραστάσεις και 26 χιλιάδες θεατές για ένα σπάνιο ανέβασμα του κλασσικού έργου 

Τρίτη 7/4 από τις 11.00πμ  έως τις 11.00πμ της επομένης :

Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας, του  Φρήντριχ Ντίρενματ, 

σκηνοθεσία Στάθης Λιβαθινός

Επιτυχημένο ανέβασμα του αγέραστου έργου του Ντίρενματ από το 2008 

Τετάρτη 8/4 από τις 11.00πμ έως τις 11.00πμ της επομένης :

O Γυάλινος κόσμος, του Τενεσί Ουίλιαμς, σκηνοθεσία Δημήτρης Καραντζάς

Η Μπέττυ Αρβανίτη στην πρώτη της συνάντηση επί σκηνής με έναν από τους πλέον ταλαντούχους σκηνοθέτες της νέας γενιάς, σε μια φημισμένη παράσταση της περασμένης σεζόν 2018-2019. 

Πέμπτη 9/4 από τις 11.00πμ έως τις 11.00πμ της επομένης :

Πριν την αποχώρηση, του Τόμας Μπέρνχαρντ, σκηνοθεσία Νίκος Μαστοράκης

Για δεύτερη φορά στη μακρά διαδρομή τους, το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας και η Μπέττυ Αρβανίτη, παρουσιάζουν το έργο του κορυφαίου Αυστριακού συγγραφέα που σφράγισε τη γερμανόφωνη λογοτεχνία στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

Η Μπέττυ Αρβανίτη, ο Περικλής Μουστάκης και η Σμαράγδα Σμυρναίου ζωντανεύουν την ιστορία του δικαστή Χέλλερ, πρώην ναζί που κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη και να αναλάβει ανώτατο κρατικό αξίωμα στη Γερμανία μετά τον πόλεμο, ζώντας με τις δύο αδελφές του και προσπαθώντας να κρατήσει ζωντανή την ανάμνηση του ζοφερού παρελθόντος….

Να σημειωθεί ότι οι παραστάσεις του παραπάνω έργου διεκόπησαν πρόωρα λόγω της πανδημίας. 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Εταιρεία Θεάτρου Πράξη

Κεφαλληνίας 16Α Κυψέλη, 210883872