Η Στέψη της Ποππαίας από το Μέγαρο Μουσικής

 

Το ΜΜΑ, εποπτευόμενος φορέας του ΥΠΠΟΑ, συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία του Υπουργείου να προσφέρει ψηφιακό πολιτιστικό υλικό σε όλους. 

Μετά τη «Λούλου» του Άλμπαν Μπεργκ, μια εξαιρετική παραγωγή που το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει το Σάββατο 4/4 στην πρεμιέρα του κύκλου «Μένουμε σπίτι – Βλέπουμε Μέγαρο», οι διαδικτυακές προβολές στο site του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών συνεχίζονται την Τετάρτη 8 Απριλίου στις 9:30 μ.μ. με την μπαρόκ όπερα «Η στέψη της Ποππαίας» του Κλάουντιο Μοντεβέρντι. 

Το τελευταίο αριστούργημα του σπουδαίου Ιταλού συνθέτη γράφτηκε τον 17ο αιώνα και βασίζεται σε ποιητικό κείμενο του Τζοβάννι Φραντσέσκο Μπουζενέλλο, που θεωρείται ο πρώτος λιμπρετίστας στην ιστορία της μουσικής. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη «Στέψη της Ποππαίας» και να δείτε το πρόγραμμα με τη σύνοψη και τους συντελεστές της παράστασης πατώντας εδώ: 

http://www.megaron.gr/menoume-spiti

http://www.megaron.gr/default.asp?pid=395&la=1 

Διάρκεια: 168 λεπτά

ΤΟ ΕΡΓΟ

Στο πρωτοποριακό –τόσο δραματουργικά, όσο και μουσικά– έργο του Μοντεβέρντι, τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει μια γοητευτική σοπράνο με έντονη σκηνική παρουσία, η Ιταλίδα Άννα Κατερίνα Αντονάτσι, ενώ τον Νέρωνα ενσαρκώνει ο διάσημος αμερικανός τενόρος Γκρέγκορυ Κούντε. Μαζί τους, καταξιωμένοι λυρικοί ερμηνευτές με διεθνή καλλιτεχνική πορεία, όπως ο κόντρα τενόρος Μάικλ Τσανς (Όθων), ο μπάσος Ματτίας Χαίλλε (Σενέκας), η μετζοσοπράνο Νάνσυ Μώλτσμπυ (Οκταβία), αλλά και διακεκριμένοι Έλληνες μονωδοί (Κωστής Κωνσταντάρας, Πέτρος Μαγουλάς, Δημήτρης Ναλμπάντης, Μαίρη-Έλεν Νέζη κ.ά.). Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μίχαελ Χάμπε. Την Καμεράτα–Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής διευθύνει ο Πωλ Γκούντουιν. Λαμβάνουν επίσης μέρος οι σολίστ του London Monteverdi Ensemble.

Άννα Κατερίνα Αντονάτσι,

Η παράσταση, η οποία αποτελεί το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας Μοντεβέρντι που παρουσιάστηκε επί τρεις σεζόν στο Μέγαρο, βιντεοσκοπήθηκε στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στις 5 Δεκεμβρίου 1999. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι διαδικτυακές προβολές στο site του Μεγάρου δίνουν την ευκαιρία στους θεατές να γνωρίσουν ή να ξαναδούν παραγωγές υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου που άφησαν εποχή, όπως η όπερα «Ηλέκτρα» του Ρίχαρντ Στράους με τη μοναδική Αγνή Μπάλτσα ως Κλυταιμνήστρα και την Ναντίν Σεκούντε στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που παρουσιάζεται ψηφιακά το Σάββατο 11/4 στις 9:30 μ.μ. 

Επιπλέον, στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ, προσφέρεται σε όλους η δυνατότητα να παρακολουθήσουν on demand μια σειρά από επιλεγμένες εκδηλώσεις του Megaron Plus που αναμεταδίδονται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες, διανοητές και λογοτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις βιντεοσκοπήθηκαν από τον ιστότοπο www.blod.gr του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Συνεχίζεται εξάλλου κάθε βράδυ, το πρόγραμμα των μεταδόσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (ECHO) στο Facebook του Μεγάρου, με μουσική από τις μεγάλες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης. Mια συνεργασία του ΜΜΑ με τον European Concert Hall Organisation (ΕCHO), που προσφέρει υπέροχη μουσική από τα σπουδαιότερα συμφωνικά κέντρα της Ευρώπης στην ασφάλεια και τη θαλπωρή του σπιτιού μας.